Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. června 2017 11:47
Čas čtení 0:00
Pavlína Plecitá

V Královéhradeckém kraji vznikl unikátní portrét Mona Lisy. Má 250x200 metrů a je vysekaný do trávy

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Veliký svah nyní zdobí jedna z celosvětově nejznámějších tváří.

Portrét Mona Lisy od Leonarda da Vinciho je dnes pravděpodobně tím nejznámějším uměleckým dílem, které kdy spatřilo světlo světa. Její podobu zná snad každý. Obraz během historie visel už na několika místech – například ve Versailles nebo v ložnici samotného Napoleona Bonaparte. V současnosti se musíte vypravit do pařížského Louvru, abyste si originál tohoto portrétu mohli prohlédnout. Anebo se vypravte do Královéhradeckého kraje, kde můžete spatřit nový český unikát.

Poblíž obce Dolní Kalná v okrese Trutnov totiž nedávno vznikl výjimečný portrét Mona Lisy vysekaný do travnaté louky. Je veliký 250x200 metrů a vznikal necelé tři dny. Jeho původ má na svědomí firma vyrábějící svahové sekačky a tímto gestem vytvořila nejen skvělý marketingový projekt, ale dost možná i vůbec největší kopii da Vinciho portrétu.

Domů
Sdílet
Diskuse