Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. července 2017 15:59
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Někdo vypočítal, kolik peněz by Daenerys potřebovala k přepravě své armády do Westerosu

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Přepravovat armádu není levná záležitost.

I když stále ještě čekáme na novou sérii seriálu Game of Thrones, do její premiéry zbývá už jen 9 dní a napětí by se dalo doslova krájet. Upoutávky na nové epizody navnadily snad i toho největšího skeptika a fanoušci věří, že se jim více než roční čekání vyplatí. Před premiérou nové série však fanoušci tráví čas sledováním starých částí či analýzou poslední série, ale pokud milují čísla, pak se pouští do počítání toho, kolik by ve skutečném světě Daenerys stála přeprava celé její armády až do Westerosu, kde se budou odehrávat ty největší bitvy o královský trůn.
 
Po detailním přepočtu by se dračí matka musela pořádně plácnout přes kapsu, protože by nejenže potřebovala 998 lodí, ale zejména více než 226 milionů dolarů (přes 5 miliard korun) jen na to, aby celou akci zaplatila. Největší porci z celkového rozpočtu by si pochopitelně odkrojily výdaje na jídlo a stravu, zatímco přeprava jejích válečníků a koní by až tak drahá nebyla. Na druhé straně, na portálu Reddit, kde byla infografika zveřejněna, se spustila debata o tom, zda analýza vzala do úvahy všechny faktory a skutečné trvání cesty. Je dost možné, že po plavbě do Westerosu by 10 či 20 procent z celkového počtu bojovníků podlehlo různým chorobám, a tak je třeba si připomenout, že jde jen o zajímavou konceptualizaci nereálných výdajů na nereálnou cestu přes nereálné moře.

Někdo vypočítal, kolik peněz by Daenerys potřebovala k přepravě své armády do Westerosu
Zdroj: 1stmove/Reddit
Domů
Sdílet
Diskuse