Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. července 2017 14:04
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Na světoznámé pláži v Karibiku letadlo zabilo ženu. Turistka doplatila na to, že nerespektovala výstrahy

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Turistka z Nového Zélandu byla u letadla příliš blízko.

Světoznámá pláž Maho na karibském ostrově Sint Maarten se za poslední desetiletí stala oblíbenou turistickou destinací zejména pro lidi, kteří milují letadla. Jen pár metrů od ní se totiž nachází letiště Princess Juliana Airport, odkud letadla vzlétají a kam přistávají jen pár metrů nad hlavou zvědavých turistů. Nedávno na to však doplatila 57letá turistka z Nového Zélandu, která se i přes výstražné značky a varováním držela plotu oddělujícího letiště od cesty a pláže.
 
Piloti letadla Boeing 737 společnosti Caribbean Airlines neměli šanci si všimnout turistky hazardující se svým životem, a tak se bez komplikací připravili na odlet a o pár desítek vteřin i úspěšně vzlétli. Naneštěstí, žena se na plotě neudržela a když k ní od motorů letadla dorazil mohutný proud vzduchu, tvrdě dopadla na zem a udeřila se do hlavy, což navzdory snahám o její oživení skončilo jejím úmrtím. I když byla turistka rychle převezena do místního zdravotnického centra, lékaři jí už nedokázali pomoci. Jde přitom o vůbec první tento typ smrti na zdejší pláži, avšak pravidelně se objevují případy, kdy opovážliví turisté skončí ze zraněním, protože nerespektují výstrahy a potenciální nebezpečí.


Domů
Sdílet
Diskuse