Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. září 2017 14:28
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Brazílie opět zlegalizovala léčbu homosexuality a označila ji za nemoc. Svět se proti kontroverznímu rozhodnutí bouří

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Konzervativní vlna zničila roky vývoje v Brazílii.

Brazilská LGBT komunita dostala od svého soudního systému pořádnou facku. Soudce Waldemar Claudio de Carvalho dal v soudním procesu za pravdu křesťanské psycholožce Rozangele Justinového, která sice už loni přišla o svou profesionální psychologickou licenci, protože homosexuály posílala na léčení, ale konzervativní vlna očividně neskončila jen u ní. Rozhodnutí zmíněného soudce proto opětovně legalizovalo léčbu homosexuality a rovnou ji označilo za chorobu, přičemž původní „homosexuální terapie“ byla zrušena a zakázána ještě v roce 1999.

Brazílie momentálně zažívá vlnu protestů proti homosexuálům a celé LGBT komunitě, protože si mnohé křesťanské skupiny stěžují na homosexuální postavy v telenovelách či dokonce výstavy umění. Aktivisté i obyčejní lidé z celého světa již na sociálních sítích vyjadřují svou nespokojenost a nesouhlas s kontroverzním rozhodnutím, protože homosexualita v žádném případě není nemoc a už vůbec se proto logicky nedá léčit. Homosexuální brazilský politik David Miranda prohlásil, že jde o obrovský krok zpět a rozhodnutí považuje za zničení dlouhého boje LGBT komunity za svá práva.


Domů
Sdílet
Diskuse