Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. února 2018 12:19
Čas čtení 0:00
Radka T.

Nosí značkové oblečení i mají vousy: Seznam rozpoznávacích znaků homosexuálů v Malajsii vyvolal pobouření

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Seznam je podle aktivisty plný nesmyslů.

Gayové mají vousy, rádi chodí do posilovny a nosí značkové oblečení. Lesbičky se drží za ruce, pohoršují se nad muži a objímají se. Takto podle malajských novin lze jednoduše identifikovat jinak orientované osoby v zemi. Kontroverzní seznam rozpoznávacích znaků homosexuálů vyvolal pobouření.

Pohlavní styk mezi homosexuály je v Malajsii podle zákonů nelegální a může být tvrdě potrestán. Noviny Sinar Harian nyní přilily olej do ohně článkem, který měl příslušníky LGBT vyzvat, aby hledali náboženskou radu. Kvůli tomu vznikl jakýsi seznam znaků typických pro homosexuály. Podle aktivisty Arwinda Kumara je však jeho obsah zavádějící. „Byl to čistý nesmysl,“ prohlásil.

Kumar upozorňuje na to, že seznam příliš zobecňuje, neboť držení se za ruce je zcela běžné, stejně jako nošení značkových šatů. Aktivisté jako Kumar se o podobných problémech, jakým homosexuálové čelí, nebojí mluvit nahlas, ačkoli většina z nich žije ve strachu. „Transgender lidi už v této zemi zavraždili,“ vysvětlil důvodné obavy zranitelné skupiny občanů.

Všechny podobné aktivity namířené vůči homosexuálům však mohou vést ke zvýšení násilí v zemi. Navíc narůstá i vliv tvrdých náboženských linií a proti boji za větší práva LGBT komunity stojí i fundamentalisté. Nepomáhá ani ministerstvo zdravotnictví, které hází klacky pod nohy například tím, že vyhlásilo soutěž zaměřenou na prevenci proti homosexualitě.

Nosí značkové oblečení i mají vousy: Seznam rozpoznávacích znaků homosexuálů v Malajsii vyvolal pobouření
Zdroj: flickr.com/See-ming Lee
Domů
Sdílet
Diskuse