Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. února 2018 14:27
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

V Česku už koupíš i mraženou čokoládovou pizzu. Dal si výrobce záležet na její kvalitě? (Test)

REFRESHER
Uložit Uložené

Na pultech obchodů se objevila sladká mražená pizza, kterou jsme ochutnali, abyste vy nemuseli.

I když se všichni na první pohled tváříme, že je naší prioritou stravovat se co nejkvalitněji, někdy se v rámci šetření času, peněz či kreativity v obchodě přistihneme při procházení regálů a mrazáků s polotovary. Proto jsme ještě loni dali dohromady velký test mražených pizz, kde jsme pro vás otestovali produkty od devíti různých značek.

Suverénním vítězem v hlasování našich čtenářů se stala mražená pizza Ristorante od značky Dr. Oetker, což mnohé určitě nepřekvapí. Z tohoto titulu jsme se zároveň rozhodli pro další test, neboť do Česka a na Slovensko přichází novinka – čokoládová verze. Nám se ji podařilo zakoupit v pražské Bille, ale podle dostupných informací bys ji neměl problém sehnat v různých potravinách v obou zemích.

Ještě předtím, než jsme vůbec navštívili obchod, byly naše pocity smíšené a upřímně jsme byli přesvědčeni o tom, že této ochutnávky ještě budeme litovat. Formát recenze si půjčíme z původního článku a blíže se tedy postupně podíváme na postup přípravy, těsto, ingredience a celkový dojem. Ještě připomenu, že v hodnocení budou zohledněny subjektivní názory dvou členů redakce. Mimochodem, cena za 300gramovou porci je 74,90 Kč, resp. 2,95 €.

V Česku už koupíš i mraženou čokoládovou pizzu. Dal si výrobce záležet na její kvalitě? (Test)
Zdroj: REFRESHER.sk

Příprava: Jako správní dospěláci jsme si před samotnou přípravou přečetli návod, abychom mohli výsledný produkt připravit přesně podle výrobce. Ještě předtím, než jsme vůbec otevřeli obal, nás mírně vylekalo místo původu, Polsko, neboť tato země ve spojení s čokoládou většinou nevěstí nic dobrého.

Plní odhodlání a už bez očekávání jsme si tedy předehřáli troubu na 200 stupňů a podle pokynů jsme kvůli lepšímu propečení cesta nepoužili plech, jen pečící papír. Výsledkem mělo být křupavější těsto.

Těsto: Ruku na srdce, křupavé těsto se bohužel nekonalo. Příjemně a ne přehnaně sladká, tenká, ale už na první dotek měkká hmota (krom okrajů) by ještě nějakou tu minutku pečení potřebovala. S ohledem na to, co vydrží při vysoké teplotě čokoláda, nicméně chápeme, že toto může být jediná schůdná cesta, avšak minutka dvě navíc by určitě neuškodila.

 

V Česku už koupíš i mraženou čokoládovou pizzu. Dal si výrobce záležet na její kvalitě? (Test)
Zdroj: REFRESHER.sk

Ingredience: Čokoláda. A nic jiného. Podle složení: 27 % čokoládová omáčka, 9,6 % mléčná čokoláda, 6,4 % hořká čokoláda a 6,4 % bílá čokoláda. Skoro polovinu celé váhy pizzy tedy tvoří ingredience, což v konečném důsledku není špatný poměr. Čokoládu jsme ochutnávali už v neupečeném stavu a sice bychom ji nemohli srovnávat s těmi opravdu poctivými značkami, naštěstí to nebyla ani ta levná a skoro nejedlá hmota, která mléko ani kakao nikdy neviděla.

Obecně však celkový mix chutí neurazil, a pokud ji stihneš sníst ještě teplou, asi si nemáš na co stěžovat. Dost výrazně dominuje chuť hořké čokolády a naopak chuť té bílé se výrazně ztrácí.

Celkový dojem: S ohledem na skutečnost, že jsme ochutnali „jen“ mraženou verzi čokoládové pizzy, asi bychom neměli hodnotit přísně, ale nejsme přesvědčeni o tom, že nová verze pizzy od Ristorante může být plnohodnotnou večeří více než jednou. Sníst 300 gramů velmi sladké hmoty musí být skutečně náročné a spíše si myslíme, že je pizza určena jako malý dezert při posezení s přáteli. Je však důležité, aby byla připravena přesně podle postupu a konzumovala se za tepla.

Hodnocení: 6/10

V Česku už koupíš i mraženou čokoládovou pizzu. Dal si výrobce záležet na její kvalitě? (Test)
Zdroj: REFRESHER.sk
Domů
Sdílet
Diskuse