Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. března 2018 13:27
Čas čtení 0:00
Richard Balog

Stop používání kožešin řekla i Donatella Versace. Kdy nás čeká úplný zákaz?

MÓDA
Uložit Uložené

Vypadá to tak, že živým kožešinám v módním průmyslu již definitivně odzvonilo.

Dokážete si představit módní průmysl bez využívání kožešin? Ještě před pár lety byla daná myšlenka pro většinu předních návrhářů doslova nepředstavitelná, avšak v současnosti je možné, že k tomu opravdu dojde. Po značkách jako Michael Kors, Gucci či Furla se k tématu vyjádřila také Donatella Versace.

Dědička impéria se stejnojmenným názvem v rozhovoru pro portál 1843 uvedla kromě mnoha informací ze svého soukromí i následující: „Fur? I am out of that,“ respektive: „I do not want to kill animals to make fashion. It does not feel right.“ Možná to z úst oblíbené návrhářky vyzní zvláštně, protože v minulosti se od podobných tvrzení distancovala, avšak posun byl potřebný.

Italský symbol luxusu, mezi jehož věrné fanoušky patří tváře jako Rihanna, 2 Chainz, Naomi Campbell či Kate Moss, si tak otevírá cestu i k přírodě a zastáncům životního prostředí. Otázkou už zůstává jen doba, kdy nastane absolutní zákaz používání živých kožešin pro lidské potěšení.

Obdobné kousky už v portfoliu módního domu Versace v nových kolekcích nenajdete.

 

A post shared by Versace (@versace) on

 

A post shared by Versace (@versace) on

Pravdou však zůstává, že v aktuální nabídce stále najdeme polštář z kožešiny v hodnotě kolem 30 tisíc korun.

 
V případě, že se o módní dění zajímáte trochu blíž, určitě nezapomeňte navštívit ani naši stránku Móda Refresher, která vám poskytne vždy jen ty nejzajímavější a nejžhavější informace z módního světa. Děkujeme vám za podporu!

Domů
Sdílet
Diskuse