Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
6. dubna 2018 19:28
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

V Pařížské ulici se prodává dům. Jeho cena se odhaduje na miliardu korun

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

V lukrativní zóně v centru hlavního města si můžeš pořídit celou budovu.

V nejdražší pražské ulici si mohou zájemci disponující miliardovými konty pořídit celou budovu. Historický dům na Pařížské 15 vlastní už více než 20 let soukromá osoba ze Saúdské Arábie. Ta jej prostřednictvím poradenské společnosti Savills nyní nabídla k prodeji.

A ačkoli experti cenu nemovitosti odhadují přibližně na miliardu korun, předpokládá se, že o ni bude mít zájem hned několik kupců. Je tedy vysoce pravděpodobné, že se dočkáme rekordní realitní transakce. Za tak vysokou částku se dosud žádná budova v této ulici neprodala.

V Pařížské ulici se prodává dům. Jeho cena se odhaduje na miliardu korun
Zdroj: Google Maps

Dům v Pařížské má 2500 metrů čtverečních. Přibližně 70 procent plochy přitom tvoří byty. Podle Hospodářských novin jsou obydleny především krátkodobými nájemníky. Nový majitel by díky tomu mohl mít v krátké době možnost uvolněné byty renovovat, což mu umožnilo zvýšit nájem.

Výrazně lákavější pro nového vlastníka bude pronájem nebytových prostor v přízemí. Obchodníci v této lokalitě totiž za pronájem platí i více než 5 800 korun za jeden metr čtvereční měsíčně

Domů
Sdílet
Diskuse