Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. května 2018 17:49
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Jak vypadala svatba prince Harryho a Meghan Markle? Výjimečné události se zúčastnili i Beckhamovi, George Clooney či herci ze Suits

Uložit Uložené

Prominentní svatba královského páru na sebe nenechala dlouho čekat.

Dnešní mimořádnou událost s napětím sledoval celý svět. Na Windsorském zámku nedaleko Londýna se konala dlouho očekávaná svatba britského prince Harryho a americké herečky Meghan Markle. Královská dvojice si své ano řekla v zámecké kapli svatého Jiří.

Společně tvoří pár již od roku 2016 a zasnoubili se rok nato, konkrétně v listopadu 2017. Uběhlo pár měsíců, kdy jsme tě informovali o královských zásnubách, a svatební obřad je na světě. Harry dal Meghan zlatý snubní prsten se třemi diamanty, který sám navrhl. Dva ze zmíněných diamantů kdysi patřily princově matce Dianě. Herečka před sňatkem přijala křest a také konfirmaci anglikánské církve.

Královna Alžběta II. dala princi Harrymu před jeho dnešním sňatkem tituly vévoda ze Sussexu, hrabě z Dumbartonu a baron Kilkeel. Po uzavření manželství se tak i jeho manželka, americká herečka Meghan Markle, stane vévodkyní ze Sussexu.

Jak vypadala svatba prince Harryho a Meghan Markle? Výjimečné události se zúčastnili i Beckhamovi, George Clooney či herci ze Suits
Zdroj: TASR/AP

Přibližně 600 hostů získalo prominentní pozvánku na tuto výjimečnou svatbu. Kromě šlechticů, politiků a dalších významných tváří mezi nimi nechybí ani známí umělci, herci či zpěváci, jako například James Blunt, David a Victoria Beckham či George Clooney.

Domů
Sdílet
Diskuse