Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. listopadu 2018 1:09
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Italský politik by dětem zakázal počítačové hry. Údajně kvůli nim neumí číst, argumentovat a jsou pasivní

TECH
Uložit Uložené

Carlo Calende byl dokonce ministrem v italské vládě.

Kdysi lidé ve velkém kritizovali hraní počítačových her, protože se báli, jaký vliv budou mít na vývoj dětí. Postupem let bylo provedeno několik studií, které přinášejí protichůdné výsledky, a tak jednoznačný závěr není snadné vyvodit.

Rodiče se před lety báli, že pokud budou děti hrát válečné a akční hry, začnou svou agresivitu inspirovanou virtuální realitou projevovat navenek, jenže ve většině případů to není pravda. Přesto dnes existují lidé, kteří by chtěli zajít do extrémů a počítačové hry zakázat úplně.

Pokud chce počítačové hry zakázat náhodný muž či žena, zřejmě si velká část z nás jen povzdechne a pokračuje ve svém životě, jenže nově se do této skupiny přidal italský politik Carlo Calende.

Momentálně sice nepůsobí v italské vládě, ale nedávno zastával pozici ministra pro ekonomický rozvoj, takže nejde o člověka bez všeobecného rozhledu. Calende oslavil 45 let, a proto není ve věku, kdy obvykle lidé zastávají vůči hrám podobně radikální postoj.

Italský politik by dětem zakázal počítačové hry. Údajně kvůli nim neumí číst, argumentovat a jsou pasivní
Zdroj: Flickr/kjarrett

Na Twitteru zveřejnil sérii příspěvků o tom, jak je naší základní povinností postarat se o své děti. Měly by se zlepšovat ve čtení, učit jazyky, věnovat se sportům a jen tak si hrát. Prý je třeba děti zachránit před hraním her, které ratolesti dostávají do kulturní a existenční izolace.

Zákaz počítačových her je podle něj klíčem k obnově demokracie. On sám považuje hry za příčiny toho, že děti dnes neumí číst, hrát si a argumentovat.

Jako problém vnímá zejména pasivitu při hraní, protože na rozdíl od čtení a běžného hraní s hračkami děti nejsou aktivní, ale pouze pasivně reagují. Hry prý posouvají dětskou mozkovou aktivitu na nejvyšší rychlost, kvůli které pak ostatní činnosti považují za pomalé a nudné.

Není známo, odkud získal Carlo Calende všechny výše zmíněné informace, avšak zjevně problém nedefinoval ani nevyřešil.

Italsky mluvící uživatelé Twitteru mu samozřejmě v komentářích pod příspěvkem dali najevo, co si o podobných výmyslech myslí, ale pokud jednou shromáždí dostatek důkazů o tom, že hry dětem výrazně škodí, možná zákaz lidé budou akceptovat.

Domů
Sdílet
Diskuse