Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. ledna 2019 14:12
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Víš, jak bude svět vypadat v roce 2030? Díky své vizi můžeš v Portugalsku zažít nezapomenutelný výlet

ZAJÍMAVOSTI PORTUGALSKO
Uložit Uložené

Nová soutěž od Red Bullu vyzývá mladé lidi, aby přemýšleli nad naší budoucností.

Nikdo z nás přesně netuší, co lidstvo čeká v následujících letech. Odborníci upozorňují na to, že naši planetu budou stále silněji ovlivňovat klimatické změny, ale v negativním světle jsou zobrazovány i technologie.

Často bys narazil na články či filmy o tom, do jaké dystopické budoucnosti nás přivede moderní technologický pokrok, avšak Red Bull si uvědomuje, že existuje dostatek mladých lidí, kteří by tento pesimismus mohli zvrátit.

Vymyslel proto výzvu Red Bull Futur/io, v rámci které můžeš popřemýšlet nad tím, jak bude vypadat naše vytoužená budoucnost. Na zapojení do soutěže stačí, abys natočil video dlouhé 60 sekund, kde zahrneš vlastní obraz naší budoucnosti v roce 2030.

Vieš si predstaviť, ako bude svet vyzerať v roku 2030? Vďaka svojej vízii môžeš v Portugalsku zažiť nezabudnuteľný výlet
Vieš si predstaviť, ako bude svet vyzerať v roku 2030? Vďaka svojej vízii môžeš v Portugalsku zažiť nezabudnuteľný výlet

V ideálním případě vytvoříš poutavý příběh a upozorníš na to, jakým směrem bychom se v naší civilizaci měli ubírat. Neměli bychom se přece zaměřovat pouze na negativní stránky současného technologického pokroku, právě proto budeš mít šanci využít veškerou kreativitu a odprezentovat svůj výtvor způsobem, který je tobě vlastní. Zakomponovat můžeš animaci, vlogování nebo klidně i obyčejná slova na obrazovce.

Nebudeš to samozřejmě dělat zdarma. Pokud se odborné porotě budou tvůj příběh i zpracování vytoužené budoucnosti zamlouvat, už v březnu se můžeš těšit na třídenní výlet do kouzelného portugalského Lisabonu. V tomto hlavním městě se uskuteční vzdělávací akademie, kde budeš mít možnost potkat nejen odborníky, ale i soutěžící z ostatních částí světa.

V silné konkurenci se můžeš prosadit natolik, že porotu zaujmeš a dostaneš příležitost zpracovat svou vizi na profesionální úrovni pomocí Red Bull Media House. Neztrácej zbytečně čas, protože zfilmování příběhu do krátkého videa není záležitost několika dní.

Přihlašování soutěžních děl probíhá na této stránce a je otevřeno do 8. února, v polovině stejného měsíce se dozvíš, zda jsi byl vybrán mezi ty nejlepší z nejlepších, a 21. až 24. března 2019 se už možná vidíme v Lisabonu. Samozřejmě, musíš mít alespoň osmnáct let, a pokud svou vizi zpracuješ s kamarády v týmu, do Portugalska pojede jen lídr.

Domů
Sdílet
Diskuse