Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
17. ledna 2019 v 10:00
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Příchod prvních žen do mužské kolonie nastartuje v historickém seriálu konflikty plné krve a zrady

Příchod prvních žen do mužské kolonie nastartuje v historickém seriálu konflikty plné krve a zrady
Zdroj: NBC Universal Intl.
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Začátkem 17. století byla Amerika naprosto odlišná.

Kolonizace Ameriky „napsala“ mnohé příběhy a k těm neodmyslitelně patří Jamestown – první britská kolonie, město obchodu a tabáku, které v podstatě můžeme považovat za zrod Ameriky. Je spojováno se vznikem první americké legislativy, demokracie a prvním příchodem otroků.

Píše se rok 1619 a po 12 letech od postupného osidlování jsou do kolonie přivezeny první ženy, které již brzy po příchodu zjistí, že život na cizím kontinentu nebude žádnou procházkou růžovou zahradou.

Na pozadí málo prozkoumané Virginie, hned po příchodu žen, začínají vznikat různé druhy propletených vztahů, touha po moci a přežití.

Ženy z Británie zmanipulujú svojimi telami kolóniu v Amerike a spustia krvavý boj o moc
Ženy z Británie zmanipulujú svojimi telami kolóniu v Amerike a spustia krvavý boj o moc Zdroj: NBC Universal Intl.

Nedílnou součástí budování života v Novém světě jsou kromě intrik, křivd či zrady mezi „vlastními“ i neustálé střety osadníků s domorodými obyvateli (indiány), ale také různé nemoci.

Přestože milostné trojúhelníky, trpká nevraživost a konkurence zapříčiní mezi osadníky konflikty, spojí je nakonec společná vůle přežít a prosperovat v novém životě.

Hlavní trojici prvních obyvatelek Jamestownu ztvárnily herečky Naomi Battrick (postava Jocelyn), Sophie Rundle (Alice) a Niamh Walsh (Verity).

Kromě žen a britských kolonizátorů se na scéně objeví i původní obyvatelé Ameriky. Část seriálu se dokonce natáčela v Maďarsku.

Mimo zmíněnou trojici žen si v seriálu zahráli herci a herečky jako Max Beesley, Claire Cox, Shaun Dooley, Jason Flemyng, Burn Gorman, Dean Lennox Kelly, Gwilym Lee, Stuart Martin a další.

Herci a štáb byli dohromady sedmkrát nominováni na ceny BAFTA (British Academy Film Award), z čehož vítězství proměnili ve dvou kategoriích. Na kontě mají také jednu nominaci a jedno vítězství v rámci Emmy Awards.

Ženy z Británie zmanipulujú svojimi telami kolóniu v Amerike a spustia krvavý boj o moc
Ženy z Británie zmanipulujú svojimi telami kolóniu v Amerike a spustia krvavý boj o moc Zdroj: NBC Universal Intl.

Showrunnerem seriálu je Bill Gallagher a jednotlivé epizody režírovali John Alexander, Samuel Donovan, Paul Wilmshurst a David Moore.

První série Jamestownu má 8 částí a na stanici Epic Drama ji můžeš sledovat už od 20. ledna. Dobrá zpráva pro fanoušky seriálu je, že druhá série dorazí už v průběhu první poloviny tohoto roku.

Domů
Sdílet
Diskuse