Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. února 2019 9:27
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Mladík si u samoobslužné pokladny koupil PlayStation 4 za 9,29 eura. Namarkoval ho jako ovoce a zeleninu

TECH
Uložit Uložené

Poprvé mu to prošlo, pak ho chytili policisté.

I když bys měl být v životě stále čestný a spravedlivý, možná jsi už někdy vyzkoušel obelhat samoobslužnou pokladnu. Funguje sice na tom principu, že váha tvého nákupu se musí shodovat s váhou toho, co jsi namarkoval, ale pokud víš, jak na to, můžeš si domů odnést nový PlayStation 4 jen za 9,29 eura.

Husarský kousek se podařil 19letému teenagerovi z Francie, který si prý takto chtěl přivydělat na cestu do svého domovského města Nice. V obchodě přišel k sekci s ovocem a zeleninou, navážil si přibližnou hmotnost, ale k pokladně pak zajel s krabicí od PS4.

Muž si na samoobslužnej pokladni kúpil Playstation 4 za 9 €. Nablokoval ho ako ovocie
Muž si na samoobslužnej pokladni kúpil Playstation 4 za 9 €. Nablokoval ho ako ovocie Zdroj: UploadVR

U ní namarkoval všechny zeleninové a ovocné položky, zaplatil 9,29 eura a spokojeně odešel. Nikdo si nejprve ničeho nevšiml, ale nákup byl zanedlouho podezřelý, a tak se pustili do pátrání policisté.

Mladíka zadrželi a zjistili, že si stejným způsobem konzoli opatřil už den předtím, přičemž ji stihl prodat za 100 eur. Sice ji prodal pořádně pod cenu, ale údajně šetřil na zmíněný lístek, a tak mu to mohlo být jedno. Druhá konzole už však skončila v rukou policie a mladík byl obviněn. Odsoudili ho na čtyři měsíce ve vězení podmíněně.

Domů
Sdílet
Diskuse