Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. března 2019 11:56
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Neočkovaným dětem zakázali vstup na veřejná prostranství. Spalničky způsobily v New Yorku velké komplikace

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Dle lékařů mělo být v okresu Rockland potvrzeno 153 případů spalniček.

Předměstí slavného New Yorku bylo kvůli rozšíření spalniček nuceno vyhlásit třicetidenní stav nouze. Po danou dobu nebudou moci neočkované děti vstupovat do škol. Tato lhůta se jim zkrátí pouze v případě, že je rodiče dají očkovat.

Zákaz se dále týká všech neočkovaných občanů mladších než 18 let, kteří mají po dobu stavu nouze zakázáno vstupovat na jakákoliv veřejná prostranství. Ze zákazu jsou vyloučeny výjimečné případy, které nemohou být z lékařských důvodů očkovány.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Shaylem Israel (@shaylemisrael),

Vedení města věří, že jde o první, ale ne poslední úsilí tohoto druhu na národní úrovni, které bylo zavedeno pro všeobecnou bezpečnost a dobro veřejnosti. Stav nouze byl vyhlášen i z toho důvodu, že někteří rodiče dlouhodobě nebrali v úvahu výzvy zdravotníků k očkování jejich ratolestí.

Každý, kdo naruší výše popsaný stav nouze, může být potrestán odnětím svobody na 6 měsíců nebo pokutou ve výši 500 dolarů, píše o rozhodnutí vedení okresu Rockland NBC.

Domů
Sdílet
Diskuse