Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. května 2019 12:15
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

iPhone prý opět dostane Touch ID. Na rozdíl od Androidu bude fungovat na celém displeji

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Nové uniklé informace praví, že se Apple opět vrací k technologii Touch ID.

Ačkoliv Apple od představení iPhonu X v roce 2017 zcela skoncoval s někdejší přelomovou technologií odemykání telefonu pomocí snímání otisků Touch ID, kterou nahradil senzor obličeje Face ID, nejnovější informace hovoří o tom, že se k ní Apple opět vrací.

Technologie snímání otisků je u mnoha smartphonů s operačním systémem Android stále primárním způsobem zabezpečení. Apple se ji však chystá posunout opět o úroveň výše. Snímač by měl být totiž zabudovaný přímo v obrazovce iPhonu a využívat by měl technologií akustických měničů, kterou si nedávno značka patentovala.

S informací přišel analytický tým společnosti Barclays. Akustické odemykání pomocí prstu využívá akustické měniče na proměňování mechanické energie na elektrický signál. iPhony by tedy díky nové technologii mohly, na rozdíl od Androidů, reagovat na otisk kdekoliv na displeji.

Akustické odemykání funguje v praxi tak, že obrazovka zaznamenává vibrace při kontaktu s prstem, díky čemuž by měla být schopna identifikovat samotný otisk. Nejenže je tento způsob efektivnější, ale stejně tak by měl být i rychlejší.

Doporučeno
Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý 11. prosince 2023 12:00

iPhony s touto technologií by měly být představeny v roce 2020. Dosud však není známo, zda bude Touch ID kombinované i s Face ID, nebo se kalifornské jablíčko tentokrát nadobro zbaví odemykání obličejem.

Domů
Sdílet
Diskuse