Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. května 2019 11:41
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Severní Korea začíná vyrábět vlastní whisky. Prý zabraňuje poškození jater, zkopírovala obal známé značky

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

V Severní Koreji se chystají spustit prodej vlastní whisky.

Přestože v Severní Koreji vládne totalita v čele s diktátorem Kim Čong-unem, množství lidí láká představa tuto izolovanou zemi navštívit. A představitelé KLDR si uvědomují, že tímto způsobem vydělávají peníze, kterých rozhodně nemají dostatek.

Tamní výrobce alkoholu Samilpa si proto řekl, že začne pálit oficiální severokorejskou whisky. Nový alkohol by se měl začít prodávat před koncem tohoto roku. Není známo, zda bude dostupný i pro běžné obyvatele, píše BBC.

Fotografii whisky zavěsila na svou facebookovou stránku společnost Young Pioneer Tours sídlící v Číně, která organizuje zájezdy do KLDR. Pozorní lidé na internetu si nemohli nevšimnout, že Samilpa očividně okopírovala design značky Johnnie Walker. Výrobce to uznává se slovy, že značka Johnnie Walker je v Severní Koreji známa.

Na druhé straně, očividně nepůjde o obyčejnou whisky, protože výrobce už propaguje její zdravotní účinky. Nezveřejnil sice konkrétní složení alkoholu, ale whisky prý bude obsahovat 15 různých druhů aminokyselin, které pomohou předcházet poškození jater a zredukují negativní vlivy závislosti na alkoholu.

V Severní Koreji zřejmě vymysleli neškodný alkohol mnohem dříve než vědci v západních zemích, jen se zatím nechtějí podělit o recept. Výrobci z KLDR přitom pravidelně tvrdí, že má jejich alkohol na lidský organismus doplňující pozitivní zdravotní účinky.

Domů
Sdílet
Diskuse