Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. června 2019 17:09
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Novým italským starostou je transgender právník. Gianmarco se narodil jako Maria

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Ve volbách se mu podařilo porazit krajní pravici.

Možná bys očekával, že transrodoví lidé v politice nezískávají hodně podpory, ale Gianmarco Negri to dokázal otočit. Italské komunální volby se mu podařilo vyhrát i přesto, že měl proti sobě silnějšího soupeře v podání krajní pravice, informuje Deník N.

Čtyřicetiletý právník je vůbec prvním transgender starostou v Itálii. Narodil se jako Maria a když mu bylo 20 let, poprvé se zamiloval do ženy, tedy tehdy stejného pohlaví. Pohlaví si nechal změnit před pěti lety, do té doby usilovně pracoval na své právnické kariéře. Vedle toho se však usilovně věnoval i podpoře transgender lidí.

Jak zdůrazňuje Deník N, Gianmarcovo vítězství je mimořádně důležité, protože v Itálii právě narůstá množství homofobních útoků. Některé vládní strany navíc útočí na LGBTI menšinu a na vzestupu jsou i krajně pravicové politické strany. Gianmarcovo vítězství v městečku Tromello tak není jen vítězstvím jeho kandidatury, ale jak řekl on sám, všech laskavých lidí v Itálii.

Novým talianskym starostom je transgender muž. Gianmarco sa narodil ako Maria
Novým talianskym starostom je transgender muž. Gianmarco sa narodil ako Maria Zdroj: twitter
Domů
Sdílet
Diskuse