Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. června 2019 12:53
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Devatenáctiletá Vondroušová postupuje do finále French Open!

Devatenáctiletá Vondroušová postupuje do finále French Open!
SPORT TENIS
Uložit Uložené

Pohádkový příběh mladičké tenistky pokračuje.

Teprve devatenáctiletá česká tenistka Markéta Vondroušová postupuje do finále French Open. V utkání s Britkou Johannou Kontao odvrátila tři setboly a zvítězila dvakrát 7:5, na sety tedy 2:0.  

Spanilá jízda české tenistky tak pokračuje a pokud ji dotáhne do vítězného konce, může se radovat z prvního grandslamového titulu ve své kariéře. Ve finále se jí postaví Asleigh Bartyo, která v souběžně hraném utkání porazila Američanku Amandu Anisimo 2:1.

Vondroušová tak drží fenomenální výkon, kdy ve French Open neztratila ve všech šesti odehraných zápasech ani jeden set. Postupně poslala suverénním způsobem domů řadu zkušenějších tenistek. Její dnešní soupeřka proplouvala turnajem podobně nekompromisním způsobem, ale dnes narazila a nevybojovala ani jediný set. 

Vondroušová se v žebříčku už nyní zařadí minimálně do první dvacítky nejlepších tenistek světa. Finálový souboj Vondroušové s Bartyo se odehraje zítra od tří odpoledne.

Devatenáctiletá tenistka Vondroušová postupuje do finále French Open!
Devatenáctiletá tenistka Vondroušová postupuje do finále French Open! Zdroj: TASR/AP Photo/Jean-Francois Badias
Domů
Sdílet
Diskuse