Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. června 2019 9:22
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Boeingy, které zavinily největší letecké katastrofy za poslední rok, mají další problém

TECH
Uložit Uložené

Po dvou pádech letadel Boeing 737 MAX zahynulo během posledního roku 346 lidí.

V současnosti nejprodávanější model Boeingů má další problém. Letadlo s označením 737 MAX zavinilo během posledního roku dvě letecká neštěstí, která měla na svědomí dohromady 346 lidských životů. Všichni dopravci na světě okamžitě po březnové nehodě vyřadili potenciálně vadné kusy z provozu a americký Federální úřad pro letectví začal pátrat po chybě. 

Už v březnu Boeing oznámil, že potenciální příčinou pádu letadel Lion Air 610 a Ethiopian Airlines 302 by mohl být vadný stabilizační systém. Zároveň jsme se dozvěděli, že společnost software aktualizovala a dokonce si model 737 MAX získal důvěru od International Airlines Group, která podepsala předběžnou dohodu o nákupu 200 kusů letadel v následujících 8 letech. 

Nyní se prostřednictvím BBC dozvídáme, že úřady hlásí nový, zatím nespecifikovaný problém, který se vyskytl během simulačního testování. Zatím se neví, zda je softwarového nebo hardwarového charakteru a na finální verdikt budeme muset počkat dva nebo tři týdny.

Původně se měla čtvrtá generace letadel Boeing 737 vrátit na letištní dráhy již během léta. Nejnovější zjištění však budou pro mnoho regionálních letišť znamenat problémy s nepravidelnými lety v rámci dovolených období.

Domů
Sdílet
Diskuse