Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. června 2019 6:40
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Apple opouští šéfdesignér Jony Ive. Hodnota společnosti klesla o 9 miliard dolarů

TECH
Uložit Uložené

Důvodem odchodu autora klíčových zařízení iPod, iPhone i AirPods má být založení vlastního nezávislého studia LoveFrom.

Designér ikonických zařízení od Apple avizuje, že v technologické společnosti ke konci roku definitivně končí. Oficiálně to oznámil v tiskové zprávě a informaci ještě potvrdil i v rozhovoru pro The Financial Times. Jako důvod uvedl, že se chce věnovat svému novému studiu LoveFrom, nadále by měl však externě s Apple spolupracovat. 

Jony Ive má na svědomí design iPodů, iPhonů i AirPods, pro společnost je tedy pochopitelně velkou ztrátou, suverénně největší od příchodu Tima Cooka. Jeho pozice by měla údajně navždy zaniknout. Kreativní tým bude mít na starosti viceprezident industriálního designu Evans Hankey a viceprezident designu uživatelského prostředí Alan Dye.

Podle očekávání měla tato informace vliv i na tržní hodnotu společnosti. Bloomberg informuje, že trh s akciemi vypočítal hodnotu Jonathana Iva ve firmě Apple na minimálně 9 miliard dolarů.

Domů
Sdílet
Diskuse