Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. srpna 2019 12:22
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Odvážný koncept iPhonu 11 tě ohromí zahnutým displejem. Na přední straně nejsou žádné zbytečné ovládací prvky

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Smartphone od Apple by mohl za pár měsíců vypadat i takto.

Zřejmě už za několik týdnů nás čeká odhalení nového smartphonu od Apple. Na sociálních sítích se šíří všemožné spekulace o tom, co všechno bude iPhone 11 obsahovat.

Ty ale až tak nezajímaly grafického designéra Hasana Kaymaka, který si sedl do svého studia a vymyslel koncept, který nás pravděpodobně nebude čekat na podzimní konferenci. Za několik let by však takto mohly mobilní telefony opravdu vypadat, upozornil BGR.

Doporučeno
Apple má na podzim vydat tři iPhony 11. Jaké novinky nás čekají? Apple má na podzim vydat tři iPhony 11. Jaké novinky nás čekají? 24. července 2019 14:13

Hasan z přední části smartphonu odstranil všechny zbytečné ovládací prvky. Nenajdeš tam fyzická tlačítka, a to dokonce ani po stranách telefonu. Každičký prvek nahradil zahnutý displej, který se přelévá z přední části na všechny strany. Pokud koncept položíš na stůl, neuvidíš nic jiného ​​než jen displej. A ten se svou úctyhodnou úhlopříčkou 6,4 palce bude patřit mezi nejlepší na světě.


Těžkou hlavu si nemusíš dělat ani z přední kamery. Hasan ji ukryl přímo do displeje. Ani tento designový prvek není nereálný, technologické firmy už dnes umí snímač ukrýt tak, že si ho ani nemáš jak všimnout. Platí to i o virtuálních tlačítkách po stranách, kterými ovládáš hlasitost nebo odemykají displeje, i když v době FaceID odemykací tlačítko koneckonců nebude třeba.


Designér nazval svůj výtvor iPhone 11 Edge, což je částečně odkaz na smartphony od Samsungu. Několik generací jihokorejských mobilů mělo toto označení v názvu a přední část mělo se zahnutým displejem. 

Domů
Sdílet
Diskuse