Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. srpna 2019 19:07
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Na Měsíci jsou živočichové a je vysoce pravděpodobné, že tam bez problémů přežijí několik let

ZAJÍMAVOSTI VESMÍR
Uložit Uložené

Dokáží odolat i vysokým a nízkým teplotám.

Měsíc se stal domovem pravděpodobně nejodolnějších živočichů na světě. Konkrétně je řeč o milimetrových Tardigrades – česky takzvané želvušky.

Jsou to živočichové s válcovitým tělem se čtyřmi páry „končetin“, které mají na konci drápky. Na Měsíci je zanechal izraelský přistávací modul, ten na družici havaroval. Spoluzakladatel společnosti The Arch Mission Foundation Nova Spivack, která modul na Měsíc vyslala, se vyjádřil, že živočichové jsou téměř jistě naživu, cituje BBC.

Na Mesiaci sú živočíchy a je vysoko pravdepodobné, že tam bez problémov prežijú niekoľko rokov
Na Mesiaci sú živočíchy a je vysoko pravdepodobné, že tam bez problémov prežijú niekoľko rokov Zdroj: Wikipedia/Tardigrade

Vodní medvědi, jak se těmto živočichům přezdívá, mohou odolat extrémnímu teplu i chladu. I kdyby byly dehydratovaní, svůj pobyt na měsíci by měli přežít. Společnost do vesmíru pravidelně posílá různé věci ze Země pro případ, pokud by lidstvo zaniklo. Kromě DVD či jiných důkazů lidské existence se v modulu nacházejí i zmínění malí živočichové.

Doporučeno
Čeká nás nebeské divadlo Perseidy, na obloze uvidíme desítky „padajících hvězd“ Čeká nás nebeské divadlo Perseidy, na obloze uvidíme desítky „padajících hvězd“ 5. srpna 2019 9:37

Vodní medvědi mají skutečně neobvyklé vlastnosti. Když jsou dehydratovaní, stáhnou hlavu i končetiny do jakéhosi klubíčka a zpomalí svůj metabolismus na 0,01 % běžné rychlosti. Pokud bys jim dal po 10 letech vodu, dokážou opět normálně fungovat.

Domů
Sdílet
Diskuse