Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. srpna 2019 9:25
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Unikla soukromá data z Instagramu. Marketingová firma je sbírala celý rok

TECH
Uložit Uložené

Firma HYP3R posledních 12 měsíců sbírala soukromá data uživatelů o jejich poloze, ale také fotky z instagramových příběhů.

Instagram je možná méně bezpečné místo, než se mohlo dosud zdát. Business Insider totiž informuje o možném úniku soukromých dat, která si během uplynulých 12 měsíců bez povšimnutí sbírala marketingová společnost HYP3R. Aktuálně to už potvrdila i samotná sociální síť, kterou portál s informacemi získanými ve veřejných dokumentech a rozhovorech se zaměstnanci konfrontoval.

Doporučeno
Facebook změní název Instagramu a WhatsAppu Facebook změní název Instagramu a WhatsAppu 3. srpna 2019 20:38

Problémem měla být nedostatečná kontrola poté, co Instagram společnost označil za jednoho z preferovaných marketingových partnerů. HYP3R se podařilo shromáždit záznamy spojené s polohou uživatelů, informace z profilů a rovněž fotografie z instagramových příběhů, které mají zmizet do 24 hodin a následně k ním má přístup už jen samotný majitel. 

Marketingová firma tvrdí, že neporušila práva Instagramu, pracovala pouze s veřejnými údaji a očekává, že se všechny neshody co nejdříve vyřeší. Není jasné, jakým způsobem dále HYP3R s těmito daty pracovalo, ani po kauze Cambridge Analytica však Facebook pravděpodobně nedokáže zajistit stoprocentní ochranu dat svých uživatelů.

Domů
Sdílet
Diskuse