Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. srpna 2019 17:24
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Po výbuchu v ruském vojenském středisku zemřeli dva lidé. Zvýšené záření je podle ministerstva normální

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

V Rusku jde již o druhou explozi tento týden, která si vyžádala lidské oběti.

V ruské přístavní oblasti Arkhangelsk na severu země vybuchl kapalný raketový motor během testu ve vojenském středisku. V důsledku exploze zemřeli dva lidé, čtyři utrpěli vážná zranění. Údajně se měla na místě zvýšit i míra radiace, kterou zaznamenali v blízkém městě Severodvinsk. Informovalo o tom ruské ministerstvo obrany.

„Při testování kapalného pohonného systému došlo k neočekávanému výbuchu, kvůli čemuž se celý systém zapálil. Nehodou bylo zasaženo šest lidí. Šlo o zástupce ministerstva obrany a civilních inženýrů, přičemž dva specialisté zemřeli,“ informuje ministerstvo v tiskové zprávě

„Zranění byli ihned převezeni do zdravotnického zařízení, ve kterém dostali náležitou lékařskou péči,“ dodává. Úřady také zdůraznily, že zvýšená míra záření je normální. Do ovzduší však neměly proniknout žádné škodlivé látky a emise.

Doporučeno
Ruští námořníci prý zabránili „katastrofě planetárních rozměrů“. Požár jaderné ponorky mohl skončit mnohem hůře Ruští námořníci prý zabránili „katastrofě planetárních rozměrů“. Požár jaderné ponorky mohl skončit mnohem hůře 8. července 2019 13:12

Některé informace zpočátku naznačovaly, že mělo jít o výbuch na palubě vojenské lodi, avšak armáda později vysvětlila, že vše se mělo odehrát na souši. Nejde o jediný případ exploze na území Ruska tento týden.

Teprve před pár dny totiž nedaleko vesničky Kamenka vypukl v muničním skladu vojenské základny masivní požár, který způsobil obrovské výbuchy a tisíce lidí musely být evakuovány. Za tragédii zaplatil životem 1 člověk a minimálně 7 dalších bylo vážně zraněno.

Domů
Sdílet
Diskuse