Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. září 2019 20:41
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Z rodného domu Winstona Churchilla ukradli zlatý záchod za 29 milionů korun

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

V souvislosti s krádeží zatkli 66letého důchodce. Záchod však zatím nenašli.

Z paláce Blenheim nacházejícího se v městečku Woodstock v hrabství Oxfordshire se zlodějům podařilo ukrást záchod z 18karátového zlata, informuje CNN.

Nevšední toaleta s názvem „Amerika“, jejíž hodnota je v přepočtu zhruba 29 milionů korun, byla z rodného domu někdejšího britského premiéra Winstona Churchilla odcizena jen dva dny poté, co ji v sídle nainstalovali.

Šlo o plně funkční záchod, který byl do paláce umístěn jako součást výstavy italského umělce Maurizie Cattelana s názvem „Vítězství není volba“, která byla otevřena pro veřejnost již ve čtvrtek. Palác byl po dnešní krádeži od rána až do večera zavřený. Dříve bylo 18karátové mistrovské dílo vystaveno v newyorském muzeu Guggenheim.

Z rodného domu Winstona Churchilla ukradli zlatý záchod v hodnote 1,1 milióna €
Z rodného domu Winstona Churchilla ukradli zlatý záchod v hodnote 1,1 milióna € Zdroj: TASR/AP

V souvislosti s krádeží byl zatčen 66letý muž. „V důsledku toho, že toaleta byla plně funkční a napojená na kanalizaci, její odnětí způsobilo značné škody a záplavy. Myslím si, že pachatelé k loupeži použili nejméně dvě vozidla,“ tvrdí inspektor Jess Milne.

I přesto, že obviněný důchodce byl předběžně zadržen policií, záchod dosud nenašli.

Domů
Sdílet
Diskuse