Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. září 2019 12:39
Čas čtení 0:00
Peter Pavlík

Jak vznikaly rychlodabingy a legendární československé hlášky v hollywoodských filmech? Králové videa ti to prozradí

Jak vznikaly rychlodabingy a legendární československé hlášky v hollywoodských filmech? Králové videa ti to prozradí
Zdroj: Horrorwatch
FILMY A SERIÁLY ARNOLD SCHWARZENEGGER
Uložit Uložené

Králové videa tě provedou fenoménem jednohlasného dabingu.

Doba přeje nostalgii. Ve filmech i seriálech se často pracuje s tématy odkazujícími k 80. a 90. letem minulého století. Stačí si vzpomenout na Stranger Things, Ready Player One nebo řadu remakových hitů z této éry. 

Byla to doba divoké módy, vrcholící studené války a v neposlední řadě množství filmových klasik. Ty se k nám však kvůli socialistické cenzuře nedostávaly. Jak se tedy obyvatelé Československa dopracovali k zakázaným a (v celém civilizovanějším světě) populárním filmům? 

Na tuto otázku ti odpoví chystaný dokument Králové videa. Rozhodně nestačilo kliknout na příkaz download. Bylo to mnohem větší dobrodružství. Parta filmových nadšenců má tedy možnost zavzpomínat si na dobu, kdy se k nám pašovaly nedostupné americké hity a následně se k nim nahrával jednohlasný dabing. Občas to bylo pořádně náročné, ale mnohdy i velmi zábavné.

králove
králove Zdroj: Blackout

Pokud jsi mladší ročník narození, tak budeš nechápavě zírat a zjistíš spoustu zajímavostí, a pokud jsi tuto dobu zažil, dýchne na tebe nostalgie a možná si i vzpomeneš na vlastní začátky hltání filmů. 

Doporučeno
Arnold Schwarzenegger má nový dokument. Nezaslouží si ho ani on, ani jeho fanouškovská základna Arnold Schwarzenegger má nový dokument. Nezaslouží si ho ani on, ani jeho fanouškovská základna 7. června 2023 16:10

Přes dvě desítky respondentů se tvůrcům svěřily se svými zkušenostmi, z nichž neměla společnost příliš velkou radost a byly případy, kdy videopiráti riskovali svou svobodu. Že jde o mimořádně zajímavý projekt se můžeš přesvědčit v traileru níže. Po jeho skončení však video nevypínej, protože je k němu přilepený přídavek.

Dokument vzniká v česko-slovenské koprodukci a k jeho úspěšnému dokončení můžeš přispět i ty. Tvůrcům chybí k úplnému dokončení finanční prostředky a proto rozbíhají crowdfundingovou kampaň.

V přidaném linku najdeš podmínky podpory a také, jak se ti tvůrci za tvůj příspěvek odvděčí.

Domů
Sdílet
Diskuse