Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. října 2019 11:07
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

V Saúdské Arábii nefungoval VAR. Pracovník stadionu si nabíjel mobil v nesprávné zásuvce

SPORT
Uložit Uložené

Vytáhl jeden z důležitých kabelů.

Systém VAR mnozí fotbaloví fanoušci přivítali. Rozhodčím totiž pomáhá řešit sporné situace a odhalí offside, těsný přechod míče za brankovou čáru nebo správnost nařízení penalty či červené karty.

Samozřejmě, jen v případě, že vše funguje. To podle všeho nebyl případ nedávného zápasu utkání mezi saúdskoarabského týmy Al-Nassr a Al-Fateh, jak informuje Sportbible.

Systém asistující rozhodčím přestal pracovat, zarážející je ale příčina technických problémů. Podle všeho se tak stalo z toho důvodu, že jeden z mužů v zázemí vytáhl nesprávný kabel, když se snažil uvolnit zásuvku pro nabíjení svého mobilu.

Mimořádně bizarní případ z místní nejvyšší ligy potvrzuje několik zdrojů. Indianexpress cituje i Fernanda Trisaca ze saúdskoarabské arbitrážní komise: „Jako software, VAR má stále mnoho nevýhod,“ řekl. Ačkoli my bychom vytažený kabel označili spíše za hardwarový nedostatek.

Doporučeno
Ronaldo si udělal legraci z VAR. Jeden gól mu totiž už zrušili, proto vyzval fanoušky, aby se raději neradovali Ronaldo si udělal legraci z VAR. Jeden gól mu totiž už zrušili, proto vyzval fanoušky, aby se raději neradovali 2. září 2019 10:45

V srpnu zas internetem obíhalo video z Řecka, kde televizní kamery během předzápasové predstavovačky zamířily i do boxu s rozhodčími ovládajícími právě VAR.

Pozorné oči diváků si ale všimly, že právě v té době do jejich kabiny dorazila i igelitka s objednaným jídlem, zřejmě aby nadcházejících 90 minut neprotpěli s prázdnými žaludky.

Domů
Sdílet
Diskuse