Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. října 2019 15:35
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Pivo v láhvi z recyklovaného papíru? V zahraničí bude realitou, přidají se i další prodejci nápojů

NEWS
Uložit Uložené

I známá značka piva se snaží přistupovat k přírodě ekologičtěji.

Známý dánský výrobce piva Carlsberg představil dva prototypy obalů, které by mohly přinést podstatně šetrnější a ekologičtější postoj k přírodě. Láhve by měly být vyrobeny z recyklovaného papíru, v jednom případě ještě potaženy tenkou vrstvou PET plastů, aby pivo neprosakovalo, v druhém by měla tekutinu udržovat bio vrstva z nespecifikovaných materiálů, informuje CNN.

Viceprezidentka pro televizi prozradila, že cílem je udržitelnost. Ve firmě reagují na debatu o klimatických změnách a rozhodli se snížit produkci plastů, hliníkových obalů a skleněných lahví. Šetrnější bude i jejich výroba. Do ovzduší by se mělo při produkci recyklovaných papírových obalů dostat méně škodlivých látek.

Zajímavostí je, že Carlsberg se při vývoji dvou představených verzí spojil i se společnostmi Absolut, Coca-Cola a L'Oréal, kterým také záleží na tom, aby mohly své produkty balit ekologičtěji.

Doporučeno
KVÍZ: Umíš správně třídit papír? KVÍZ: Umíš správně třídit papír? 13. srpna 2019 9:51

Na vývoji se začalo pracovat již v roce 2015. Důvod je podle společnosti jasný – musí se poprat s tím, aby nehrozilo, že budou obaly propouštět tekutinu a zároveň je třeba zajistit, aby v žádném případě nebyla ohrožena původní chuť piva Carlsberg.

Pivo vo fľaši z recyklovaného papiera? V zahraničí už je realitou, možno sa ho čoskoro dočkáme aj u nás
Pivo vo fľaši z recyklovaného papiera? V zahraničí už je realitou, možno sa ho čoskoro dočkáme aj u nás Zdroj: Carlsberg
Domů
Sdílet
Diskuse