Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. října 2019 6:50
Čas čtení 0:00
Alexandra Murajdová

Soukromá společnost nabízí skoro 3 miliony korun, pokud jí dáš práva na používání své tváře

NEWS
Uložit Uložené

O společnosti ale vůbec nic nevíme.

Máš „milou a přátelskou“ tvář a líbí se ti myšlenka, že by ti na účet přišlo 115 tisíc eur? Anonymní soukromá společnost nabízí přesně takovou částku za práva používat něčí tvář na celé řadě robotů. 

Společnost chce vzezření obličeje použít pro roboty, kteří mají vypadat a působit jako lidé. Ty mají později sloužit jako „virtuální kamarádi“ pro starší, informuje Geomiq v jejich příspěvku na blogu. Kvůli tomu, že roboti mají být „kamarádi“, vyhledávají právě přátelské obličeje, což je podmínkou pro zapojení. Projekt se vyvíjí již pět let a roboti by se měli začít vyrábět příští rok s cílem produkovat tisíce z nich po celém světě.

 

Anonymná súkromná spoločnosť ponúka 115 tisíc za to, že im niekto dá práva na používania ich tváre na výrobu „ľudských“ robotov
Anonymná súkromná spoločnosť ponúka 115 tisíc za to, že im niekto dá práva na používania ich tváre na výrobu „ľudských“ robotov Zdroj: needpix

Kromě tohoto společnost neuvádí žádné další detaily. Nejzvláštnější na tom celém asi je, že neznáme jméno designéra a ani firmy. Proto je těžké říci, k čemu konkrétně se člověk upíše, ale Geomiq, známá strojírenská společnost, která při vývoji projektu pomáhala, tvrdí, že další detaily se dozví uchazeči, kteří budou splňovat jejich podmínky.

„Detailů je málo proto, že jsme podepsali dohodu o mlčenlivosti s designérem a investory projektu,“ vysvětluje Geomiq v jejich blogovém příspěvku, kde nabídku oznamují.

Doporučeno
Vyzkoušeli jsme nové Apple Watch (Series 5). Vyplatí se je koupit? (Recenze) Vyzkoušeli jsme nové Apple Watch (Series 5). Vyplatí se je koupit? (Recenze) 14. října 2019 13:07

Asi tedy ani nemusíme říkat, že lidé jsou vůči nabídce trochu skeptičtí. Mnoho lidí hlavně nechápe, proč společnost nevyužila technologie společnosti Generatice Adversarial Nwtwork, která vytváří falešné lidské tváře. I přesto, že je tato technologie stále v počátečních stádiích vývoje, už nyní dokáží vyrobit tvář, která je pro běžného člověka k nerozeznání od skutečné lidské tváře.

Domů
Sdílet
Diskuse