Šťavnatá jablečná náplň a křupavé těsto provoněné skořicí. Zkus známý Apple Pie přetvořený do zdravější a méně kalorické verze.
Apple pie, tedy anglická koláčová klasika. Původní koláč je i seshora přikrytý těstem z másla a hladké pšeničné mouky. My jsme si však vymysleli vlastní verzi. Vrchní těsto jsme vynechali, náplň máme i tak všichni radši, že? Mezi použitými surovinami nechybí celozrnná mouka, kokosový olej a bohatá náplň ze šťavnatých jablíček. Těsto ani netřeba sladit, vynahradí nám to náplň. Nevynechejte ani rozinky a oříšky, dodají koláči ten správný šmrnc.
INGREDIENCE
na těsto
150 g celozrnné špaldové mouky
40 ml kokosového oleje
50 ml studené vody
stévie (libovolné sladidlo, stačí jen trocha)
1/2 ČL skořice
na náplň
3 jablka (350 g)
20 g sušených rozinek
20 g vlašských ořechů
2 ČL skořice
20 ml javorového sirupu
POSTUP
Na těsto smícháme sypké suroviny, do kterých vlijeme roztátý olej a vodu. Vytvořené těsto vtlačíme do dortové formy a pečeme 12 minut na 170 °C. Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké měsíčky. Posypeme je skořicí, přidáme rozinky, nasekané oříšky a přisladíme javorovým sirupem. Jablečnou směs dáme do předpečeného těsta a pečeme dalších 40-50 minut na 170 °C, dokud jablka nezměknou.
Pokud se ti recept podaří, sledujeme i #fitcult na Instagramu. Fotku určitě nezapomeň označit právě tímto hashtagem.
NUTRIČNÍ HODNOTY
na 1 kousek (z celkového množství jich bude 10)
Kalorie: 134
Bílkoviny: 2 g
Sacharidy: 20 g
Tuky: 6 g