Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. prosince 2019 11:02
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Ztratil se obraz za 5 milionů korun z kanceláře bývalého slovenského generálního prokurátora. Na stěně visela reprodukce

NEWS
Uložit Uložené

Videonahrávka z Kočnerova trezoru naznačuje, že původně vzácný obraz z kanceláře bývalého generálního prokurátora zmizel a někdo ho nahradil reprodukcí.

Z kanceláře bývalého generálního prokurátora podle informací TV Markíza zmizel ještě za působení Dobroslava Trnky vzácný obraz v hodnotě 200 tisíc eur (v přepočtu asi 5 milionů korun). Na nedávno uniklé nahrávce, kterou se podařilo policii získat z Kočnerova trezoru, máme možnost vidět, jak bývalý generální prokurátor Dobroslav Trnka ukazuje Janu Počiatkovi reprodukci obrazu a vysvětluje mu, kde je originální plátno. Z nejasného rozhovoru vyplývá, že ho někdo z kanceláře musel odnést.

Doporučeno
„Dal bych si obyčejnou colu,“ „volič je ho*no,“ věty z Gorily, které zlidověly, již mají zvukovou podobu. Bude někdo pykat? „Dal bych si obyčejnou colu,“ „volič je ho*no,“ věty z Gorily, které zlidověly, již mají zvukovou podobu. Bude někdo pykat? 16. října 2019 16:19

Když Dobroslav Trnka před lety odcházel z funkce, novinářům prozradil, že obraz malíře Gustava Mallého našli na půdě jedné z prokuratur a jeho hodnota je asi 200 tisíc eur. Aktuálně není známo, proč v kanceláři visí replika a kde je originál, protože při vysvětlování Trnka výrazně snížil hlas. Podle TV Markíza generální prokuratura potvrdila, že originální dílo Gustava Mallého neeviduje a také po něm pátrá. 

Přibližně 45minutové video zaznamenává osobní rozhovor mezi tehdejším ministrem financí Janem Počiatkem a Trnkou. Baví se o tehdejších kauzách, v nichž Počiatek figuroval. Z videa se zdá, že je Trnka jako generální prokurátor kryl. 

Kromě kauzy Tipos, kvůli které přišlo Slovensko o 400 milionů korun (přibližně 13 milionů eur) říká exministr financí Trnkovi i o dalších podezřelých obchodech stran tehdejší koalice. Prozrazuje mu, jak tehdejší předseda SNS Ján Slota okradl stát o dvě miliardy slovenských korun v kauze povolenek.

 

Domů
Sdílet
Diskuse