Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. prosince 2019 19:25
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

USA zvyšují věk, od kterého si můžeš legálně zapálit z 18 na 21 let. Důvodem je rostoucí počet úmrtí po kouření e-cigaret

NEWS ELEKTRONICKÉ CIGARETY
Uložit Uložené

Za poslední rok na nemoci spojené s vapingem zemřelo 39 lidí. Nemocnice přijaly 2 506 pacientů.

V USA se letos po sérii náhlých úmrtí a zdravotních komplikací rozpoutal boj proti vapingu a elektronickým cigaretám. Do hledáčku zákonodárců se dostaly hlavně ochucené náplně (e-liquidy) a náplně s příměsí CBD, tedy kanabinoidů.

Doporučeno
E-cigarety začínají zabíjet už i v Evropě. Na následky vapingu zemřel v Belgii první člověk E-cigarety začínají zabíjet už i v Evropě. Na následky vapingu zemřel v Belgii první člověk 16. listopadu 2019 12:18

Platí, že za nástupem dýchacích problémů má být acetát (sloučenina) vitamínu E, která se přidává do ochucených náplní, ale zároveň se obvykle nevyskytuje v těch čistých. 

Éčko je běžně příměsí různých kosmetických produktů a jídel, informuje Engadget. Před nástupem elektronických cigaret jsme ale netušili o jeho nežádoucích účincích při inhalaci. Důkazem má být studie, v rámci níž našli vitamin E po výplachu průdušek až 49 z celkem 51 pacientů postižených chorobou EVALI, jak se tomuto novému onemocnění plic spojenému s vapingem začalo přezdívat.

Domů
Sdílet
Diskuse