Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. ledna 2020 17:06
Čas čtení 0:36
Matej Krajčovič

Letadlo při startu ztratilo kolo, cestující vše zachytil na video

NEWS
Uložit Uložené

Pilotům se podařilo bezpečně přistát.

Cestující letu 8684 společnosti Air Canada Express zažili nepříjemné chvilky napětí, informuje CNN. Důvod se dokonce jednomu ze 49 cestujících podařilo natočit na video.

Vrtulovému letadlu De Havilland Canada Dash 8-300 místní produkce při startu z letiště v Montrealu odpadlo jedno z dvojice kol na levém podvozku. 

Video zachycuje plameny způsobené vysokou teplotou a třením disku o náboj nebo brzdový kotouč. Pár sekund po odlepení se od letištní dráhy kolo zcela odpadne.

Doporučeno
Letadlo muselo nouzově přistát kvůli hádce muže a ženy. Kromě nadávek létaly i plivance Letadlo muselo nouzově přistát kvůli hádce muže a ženy. Kromě nadávek létaly i plivance 7. října 2019 21:36

Piloti se rozhodli vrátit na letiště, přičemž mluvčí operátora letu – společnosti Jazz Airline řekla, že se jim podařilo udržet úplnou kontrolu nad letadlem a reagovat podle předpisů. 

Stroj bezpečně přistál i s jedním kolem a záchranné složky na letišti nakonec zasahovat nemusely.

Lietadlo pri štarte stratilo koleso, cestujúci všetko zachytil na video
Lietadlo pri štarte stratilo koleso, cestujúci všetko zachytil na video Zdroj: www.youtube.com

Klid ale zachoval i dotyčný cestující. „Jsem v letadle, které právě ztratilo kolo. 2020 začíná poměrně dobře,“ napsal na svůj Twitter.

Domů
Sdílet
Diskuse