Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. ledna 2020 15:34
Čas čtení 2:32
Dominik Vetrák

Recenze: Dracula

Recenze: Dracula
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Povedla se nová minisérie o Draculovi?

Tvůrci Sherlocka nelenili a po skončení poslední série ohlásili, že zpracují Drákulův příběh. Všichni jsme se samozřejmě nesmírně těšili. BBC One jim poskytlo všechny potřebné zdroje, a tak se Mark Gatiss a Steven Moffat mohli pustit do práce.

Po roce a půl práce, 4. ledna, se na Netflixu objevily všechny tři díly a my tak můžeme zhodnotit, jak se nejnovější zpracování legendárního příběhu podařilo. Autoři čerpali přímo z klasického románu od Brama Stokera z roku 1897.

Doporučeno
10 nejočekávanějších sci-fi a komiksových filmů roku 2020. Porazí DCEU poprvé Marvel a jejich MCU? 10 nejočekávanějších sci-fi a komiksových filmů roku 2020. Porazí DCEU poprvé Marvel a jejich MCU? 8. ledna 2020 20:04

Těžko říci, zda tvůrci zamýšleli nějaké další díly, nebo jde o uzavřený příběh. Osobně jsem měl pocit, že bychom z Drákulova života mohli vidět víc. Žil stovky let, ale tvůrci se rozhodli zaměřit na dvě krátká období. Pokud čekáš klasického Draculu s plnou ukázkou jeho schopností, cílů, podřízených a chceš i nahlédnout do jeho mytologie, budeš zklamán.

Minisérie je spíše hloubkovou charakterovou studií legendární bytosti, což mě osobně zamrzelo. Je to ale jen subjektivní dojem, protože jsem doufal, že kromě adaptace knižního příběhu dodají tvůrci více i z tohoto prostředí.

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse