Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. ledna 2020 20:04
Čas čtení 3:41
Dominik Vetrák

10 nejočekávanějších sci-fi a komiksových filmů roku 2020. Porazí DCEU poprvé Marvel a jejich MCU?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Ne všechny komiksovky musí být o superhrdinech.

I dnes pokračujeme výběrem toho nejočekávanějšího pro rok 2020 (Preview 2020). Naposledy jsme si posvítili na nejočekávanější horory, přičemž z druhého soudku (Review 2019) jsme se zase ohlédli za nejlepšími animáky a komediemi roku 2019. Dnes se podíváme na to nejočekávanější z komiksového a sci-fi žánru, co ještě nebylo obsažené ve dvou částech 50 nejočekávanějších filmů roku 2020 (zde a zde).

Doporučeno
10 nejočekávanějších hororů roku 2020 10 nejočekávanějších hororů roku 2020 5. ledna 2020 17:31

1. Black Widow – 30. dubna (r. Cate Shortland)

Druhá sólovka pro ženskou hrdinku od Marvelu bude zřejmě i tou kvalitnější. Disponuje lepším hereckým obsazením, lepším režisérem a také lepší hlavní hrdinkou. Black Widow má zajímavého záporáka jménem Taskmaster schopného kopírovat bojové styly svých protivníků a dozvíme se v něm spoustu informací o minulosti této postavy. Děj se odehrává mezi Civil War a Infinity War.

2. Birds of Prey – 6. února (r. Cathy Yan)

Margot Robbie se jako Harley Quinn postaví záporákovi Black Maskovi (Ewan McGregor), který tyranizuje Gotham. Disponuje ale armádou, a tak si Jokerova bývalka najde badass parťačku. Mary Elizabeth Winstead ztvární Huntress a Jurnee Smollett-Bell zase Black Canary. Snímek se zaměří na zobrazení síly ženských komiksových antihrdinek. Joker ze Suicide Squad se vůbec nemá objevit.

3. Bloodshot – 13. března (r. Dave Wilson)

Adaptace oblíbeného komiksu je o bývalém vojákovi, který byl během boje zabit. Později ho ale oživili pomocí různých technologií, přičemž jeho tělo zůstalo zaplněné miliardami nanobotů. Tato schopnost mu umožňuje stát se unikátním vojákem, protože se mu snadno léčí zranění, dokáže měnit tvar svého těla, a zároveň si dokáže i pomáhat moderními technologiemi. Poté, co byla jeho paměť vícekrát vymazána, se vydá na misi s cílem poznat svou pravou identitu a pomstít se těm, kteří z něj udělali zbraň.

4. New Mutants – 3. dubna (r. Josh Boone)

New Mutants byli původně navrženi jako trilogie rozdílných psychologických hororů ve světě X-Men, to se ale už nestane. Namísto toho pravděpodobně dostaneme příběh o mladých mutantech, kteří objevují své schopnosti a limity, zatímco jsou uvězněni v tajném zařízení. To bude navíc plnit i funkci jakéhosi strašidelného domu. Snímek se do kin dostane po dvouletém odkladu a může se pochlubit sympatickým mladým hereckým obsazením. Půjde o poslední snímek z X-Men univerza. Více informací najdeš zde.

5. Wonder Woman – 4. června 2020 (r. Patty Jenkins)

Pokračování mnozí přirovnávají k sérii o agentovi 007, kde máme tutéž postavu, ale zároveň řadu příběhů, které na sebe nenavazují. Po posledním traileru z prosince víme, že snímek zatím vypadá nesmírně cool a pokud se režisérce podaří opravit chybu z minulého dílu, kde pozitivní dojem zkazil digi bordel ve finále, může jít o našlápnuto komiksovku, kterou si (i díky Gal Gadot) zamilujeme.

Kromě samotné Gal Gadot si zahráli i Chris Pine (zatím nevíme, jak bude jeho postava pilota Steva Trevora oživena), Robin Wright, Connie Nielsen, Kristen Wiig (Barbara Ann Minerva / Cheetah) či Pedro Pascal. (Max Lord).

6. Morbius – 30. června (r. Daniel Espinosa)

Daniel Espinosa má za sebou poměrně chladně přijatý thriller Child 44 či sci-fi horor Life, takže nevíme, co přesně od jeho Morbiuse můžeme čekat. Mnoho nevíme ani o příběhu (už za pár dní by měl dorazit první trailer), ale můžeme počítat s tím, že bude zasazen do stejného univerza jako Venom. Morbius je upír ztvárněný skvělým Jaredem Letem. Jde jen o domněnku, ale snímek by teoreticky mohl dostat rating R (mládeži nepřístupno) a nějaké ty krvavé scény.

10 najočakávanejších sci-fi a komiksových filmov roka 2020. Porazí DCEU po prvýkrát Marvel a ich MCU?
10 najočakávanejších sci-fi a komiksových filmov roka 2020. Porazí DCEU po prvýkrát Marvel a ich MCU?

7. Venom 2 – 1. října (r. Andy Serkis)

Venoma jsme si užili. Šlo o zábavnou jednorázovku, která ale jako film po scenáristické a dějové lince moc nefungovala. Finále bylo také zklamáním, ale celé to naštěstí zachraňoval Tom Hardy v hlavní roli. Venom má potenciál a zatraceně by mu svědčil rating R. Pro pokračování jsme doufali i v lepšího režiséra, a přestože je Andy Serkis zkušený, zdaleka nejde o sázku na jistotu (jeho Kniha džunglí dopadla dost špatně). Ve dvojce bude Venom bojovat s Carnagem, odvěkým rivalem a bestiálnější verzí symbionta. Mluví se i o cameu Spider-Mana v podání Toma Hollanda.

8. Eternals – 5. listopadu (r. Chloé Zhao)

Nový snímek založený na komiksu Jacka Kirbyho z roku 1976 se zaměří na obránce naší Země, které vytvořila mimozemská rasa Celestials. Kromě toho ale na planetě existuje i jiná a hlavně nepřátelská humanoidní rasa Deviants, se kterou budou muset Eternals svést krvavý boj. O dějové linii zatím nemáme žádné bližší informace, a tak se musíme spoléhat pouze na komiksovou předlohu. Známé je i to, že jedna z postav bude homosexuální a bude mít rodinu s dětmi. Jednou z hvězd filmu bude Kit Harrington hrající Black Knighta. Více se o obsazení a postavách dozvíš zde.

10 najočakávanejších sci-fi a komiksových filmov roka 2020. Porazí DCEU po prvýkrát Marvel a ich MCU?
10 najočakávanejších sci-fi a komiksových filmov roka 2020. Porazí DCEU po prvýkrát Marvel a ich MCU?

9. Godzilla vs. Kong – 20. listopadu (r. Adam Wingard)

Očekávaný duel dvou kultovních monster filmového plátna, Godzilly a King Konga, nazvaný Godzilla vs. Kong, se nedávno odsunul o pár měsíců, a tak si ho na stříbrných plátnech užijeme až v listopadu. Snímek se zřejmě odložil, aby diváci zapomněli na nemastné, neslané pokračování Godzilly a aby dodělali počítačové efekty. Monsterverse se určitě v tomto crossoveru (střet postav/světů) rozšíří o další monstra a určitě se prohloubí i mytologie. Všichni jsme ale nejvíce zvědaví na to, jak bude vypadat souboj těchto gigantů s dnešními možnostmi počítačových efektů. Navíc Kong měl od svého prvního filmu značně vyrůst.

10 najočakávanejších sci-fi a komiksových filmov roka 2020. Porazí DCEU po prvýkrát Marvel a ich MCU?
10 najočakávanejších sci-fi a komiksových filmov roka 2020. Porazí DCEU po prvýkrát Marvel a ich MCU?

10. Chaos Walking – 2020 (r. Doug Liman)

Očekávané dobrodružné sci-fi od režiséra Edge of Tomorrow se několikrát odložilo a následně se nemohly uskutečnit přetáčky. Daisy Ridley a Tom Holland měli totiž plné kalendáře a nedokázali najít společné datum. Doug Liman nám ale přislíbil, že letos se jeho film konečně dostane do kin. 

Post-apokalyptický sci-fi příběh se odehrává na planetě New World. Tu kolonizuje malá skupina osadníků. Domorodci se ale vzbouří a zabijí všechny ženy osadníků. Muže a zvířata náhle napadne zvláštní virus, který umožňuje slyšet myšlenky ostatních. Uniknout se podaří pouze mladíkovi Toddovi (Holland).

Ostatní obyvatelé v čele se šíleným knězem ho ale stále pronásledují. Todd se ale setká se záhadnou dívkou jménem Viola (Ridley), která by mohla být klíčem k odhalení mnoha tajemství planety New World. Záporáka si zřejmě zahraje Mads Mikkelsen.

10 najočakávanejších sci-fi a komiksových filmov roka 2020. Porazí DCEU po prvýkrát Marvel a ich MCU?
10 najočakávanejších sci-fi a komiksových filmov roka 2020. Porazí DCEU po prvýkrát Marvel a ich MCU?
Domů
Sdílet
Diskuse