Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. ledna 2020 22:12
Čas čtení 3:32
Daniel Mikolášik

Největší soudní proces v historii Slovenska: Kočner odmítl vypovídat, vrah se přiznal a přesně popsal moment smrti

NEWS
Uložit Uložené

Jak dopadl 1. den soudu s Kočnerem a dalšími obžalovanými?

Dnes jsme poprvé v historii zprostředkovali živou a aktualizovanou reportáž ze soudu. Od sedmé hodiny ráno sledoval proces reportér Viktor Kniš na specializovaném trestním soudu v Pezinku. Jednání trvalo více než 10 hodin.

Prokurátora vývoj jednání nepřekvapil

Prokurátor Úřadu speciální prokuratury po skončení prvního dne jednání prohlásil, že postup obžalovaných očekával. 

„Obžalovaný Miroslav M. se plně přiznal ke spáchání trestné činnosti, která mu je kladena za vinu, ostatní obžalovaní v zásadě popřeli, až na jedno prohlášení obžalovaného Mariana K.,“ zhodnotil.

Doporučeno
Fotografie zachycuje Mariana Kočnera, jak si pár dní po vraždě Jána Kuciaka vybírá obrovskou hotovost z banky Fotografie zachycuje Mariana Kočnera, jak si pár dní po vraždě Jána Kuciaka vybírá obrovskou hotovost z banky 12. ledna 2020 16:36

Marek Para, právní zástupce Mariana Kočnera, novinářům odpovídat večer nechtěl. Advokát poškozených Daniel Lipšic konstatoval, že tři obžalovaní, kteří popírají svou vinu, mají právo odmítnout vypovídat. Podotkl ale, že pokud budou vypovídat později hlavního líčení, budou moci přizpůsobovat své výpovědi dosud provedeným důkazům a výpovědím.

Domů
Sdílet
Diskuse