Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. ledna 2020 20:12
Čas čtení 0:36
Daniel Mikolášik

Roztomilé letadlo Airbus Beluga XL, které vypadá jako mořský tvor, uskutečnilo svůj první provozní let

NEWS
Uložit Uložené

Na dovolenou se jím ale nedostaneš. Jde totiž o nákladní letadlo.

Jedno z nejroztomilejších letadel je už konečně v provozu. Airbus naplnil svůj příslib a v roce 2020 obměňuje svou současnou flotilu strojů Beluga za novější generaci Beluga XL. Stroj svým vzhledem připomíná mořského tvora a právě z toho důvodu si na sociálních sítích našel řadu obdivovatelů.

Jak informuje stanice CNN, jedno z nejočekávanějších letadel světa konečně vstoupilo do služby a stihlo uskutečnit i svůj první provozní let. Bohužel, na dovolenou tě Beluga XL nesveze ani teď, když je již v provozu. Jde totiž o nákladní letadlo.

Doporučeno
Jak se změnila auta za posledních 20 let? Získáš více výbavy, vyšší bezpečnost a více pohodlí Jak se změnila auta za posledních 20 let? Získáš více výbavy, vyšší bezpečnost a více pohodlí 6. ledna 2020 10:49

Tato letadla budou moci transportovat větší množství nákladu, o čemž nejlépe svědčí fakt, že starší Beluga dokáže odvézt pouze jedno křídlo Airbusu A350, větší Beluga XL zvládne převézt obě křídla. Letadlo by mělo maximalizovat množství přepravy o 30 % oproti předchozí generaci.

V posledních dnech si Beluga XL opět získává pozornost veřejnosti. Stránka The Dodo, která se zabývá zvířaty, označila 125 tun vážící velkoobjemové letadlo za nejroztomilejší, jaké bylo kdy vyrobeno.

Roztomilé lietadlo Airbus Beluga XL, ktoré vyzerá ako morský tvor, uskutočnilo svoj prvý prevádzkový let
Roztomilé lietadlo Airbus Beluga XL, ktoré vyzerá ako morský tvor, uskutočnilo svoj prvý prevádzkový let Zdroj: TASR/AP
Doporučeno
Rok od konce Kliniky. Zažila útok zápalnou lahví, těžkooděnce i exekutory, nyní spolek hledá nové prostory Rok od konce Kliniky. Zažila útok zápalnou lahví, těžkooděnce i exekutory, nyní spolek hledá nové prostory 13. ledna 2020 15:49
Domů
Sdílet
Diskuse