Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. ledna 2020 17:45
Čas čtení 1:03
Antonín Havlík

Žena z Prahy nechávala sexuálně zneužívat svou šestiletou dceru. Půjde do vězení na 4,5 roku

NEWS
Uložit Uložené

Nechávala svou šestiletou dceru znásilňovat známým. Soud zrušil původní tříletou podmínku a nasadil přísnější trest. U dcery se rozvinul syndrom týraného dítěte.

Žena z Prahy nechávala znásilňovat svou šestiletou dceru pedofilním známým. Zcela záměrně, opakovaně a dlouhodobě. Od pražského městského soudu za to původně dostala tříletou podmínku, což byl podle vrchního soudu nezákonný rozsudek. Novým trestem je tak odnětí svobody na čtyři roky a šest měsíců. Informuje o tom deník iDnes.cz

Za ohavný čin a znásilňování i dalších dětí byl viník Petr Dostál odsouzen na devět let vězení s ústavní sexuologickou léčbou a zákazem práce s dětmi na deset let. To je nejvyšší možná sazba. Dostál proti rozsudku podal dovolání.

Petr Dostál u soudu

Žena z Prahy nechávala sexuálně zneužívat svou šestiletou dceru. Půjde do vězení na 4,5 roku
Zdroj: reprofoto iDnes.tv
Doporučeno
Proč pořád někdo nahlašuje bombu na VŠE? Vyučující musí zkoušky přesouvat do parků, kaváren i KFC, viník je stále neznámý Proč pořád někdo nahlašuje bombu na VŠE? Vyučující musí zkoušky přesouvat do parků, kaváren i KFC, viník je stále neznámý 18. ledna 2020 15:18

Věděla o tom, že s pedofilem chodí po bytě nazí 

Z malé dcerky si udělal svou soukromou tanečnici, byl do ní prý zamilovaný. Matka mu ji půjčovala, i když od října 2016 věděla, že Dostál je pedofil. Na holčičce vykonával sexuální praktiky, které ji i učil, chodil s ní nahý po bytě, objímal ji. S holčičkou natočil přes sto pornovideí a nafotil desítky fotek. Vysokoškolsky vzdělaná matka nijak nezasáhla.

Pedofil jí měl vysvětlit, že dceru miluje jako svou životní lásku a pohlavní styk s ní bude mít až když dosáhne 15 let. Nevadilo jí, že její dcera má v tak nízkém věku partnera. Prý ji Dostál zmanipuloval.

Soudce se původně rozhodl pro tříletou podmínku kvůli tomu, aby dítě vyrůstalo v úplné rodině. Má však narušenou důvěru ke své matce, ale celá rodina se situaci snaží napravit, holčička navštěvuje terapie. Odsouzení by si mohla vykládat jako svou vinu, což by mohlo ještě prohloubit její morální, emoční i sexuální vývoj. Trpí syndromem týraného dítěte a hrozí, že v budoucnu se u ní rozvine posttraumatická porucha.

Obhájce se ještě rozhodne, zda proti rozsudku podá dovolání k Nejvyššímu soudu.

Domů
Sdílet
Diskuse