Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. ledna 2020 16:05
Čas čtení 6:03
Tímea Krauszová

Lidé lynčují novináře, kteří připomínají, že Kobe Bryant v minulosti čelil obvinění ze znásilnění. Co se ve skutečnosti stalo?

Lidé lynčují novináře, kteří připomínají, že Kobe Bryant v minulosti čelil obvinění ze znásilnění. Co se ve skutečnosti stalo?
Zdroj: TASR/AP
OSOBNOSTI
Uložit Uložené

Přinášíme ti přehled o aféře, která Kobeho Bryanta téměř stála kariéru.

Kobeho Bryanta miloval celý svět a jeho tragická smrt překvapila a hluboce zarmoutila všechny. Možná z úcty, ale spíše ze strachu z reakce čtenářů však některá média pozapomněla na část jeho života. 

Kobe Bryant čelil v roce 2003 obvinění ze znásilnění. Podle některých novinářů a bojovníků za práva žen je důležité si tuto skutečnost připomenout. Případ, který se téměř dostal i před soud, totiž mohl Kobemu totálně zničit kariéru. Podle dostupných informací pravděpodobně zničil život minimálně jedné ženě, která tvrdí, že jí basketbalista ublížil.

Kobe Bryant prechádza cez bezpečnostnú kontrolu 11. mája 2004 pri príchode do budovy súdu v meste Eagle, kde hviezda NBA čelí obvineniu zo znásilnenia mladej ženy.
Kobe Bryant prechádza cez bezpečnostnú kontrolu 11. mája 2004 pri príchode do budovy súdu v meste Eagle, kde hviezda NBA čelí obvineniu zo znásilnenia mladej ženy. Zdroj: TASR/AP
Doporučeno
Podcast: Kobe Bryant a jeho životní příběh. Proč smrt basketbalové legendy zasáhla celý svět? Podcast: Kobe Bryant a jeho životní příběh. Proč smrt basketbalové legendy zasáhla celý svět? 28. ledna 2020 15:52

Staré pochybení vyplulo opět na povrch

Případ znovu připomněla reportérka Washington Post Felicia Sonmez sérií příspěvků na Twitteru. Sdílela článek od The Daily Beast a podle NBC News napsala, že je důležité pamatovat si osobnosti vcelku, takové, jaké byly. A to i v případě, že jde o milovanou osobnost a takto velmi pobuřující minulost.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 79943 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak reagovali lidé na připomenutí Kobeho aféry po jeho smrti
  • Co se vlastně v roce 2003 stalo
  • Jaká byla verze oběti a v čem se lišila od verze slavného basketbalisty
  • Proč se soud neuskutečnil a Kobe se vyhnul trestu
  • Proč se Kobe oběti nakonec omluvil
Domů
Sdílet
Diskuse