Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. února 2020 12:17
Čas čtení 1:03
Ondřej Jarůšek

Boxer kousl soupeře jako Mike Tyson. Vzali mu výplatu ve výši 300 tisíc dolarů a má zákaz bojovat

SPORT
Uložit Uložené

Boxer Ivan Redkach dostal trest za pokousání soupeře.

Ukrajinský boxer Ivan Redkach si ze svého poslední zápasu neodnesl pouze prohru, ale taky nekompromisní trest. 33letý bojovník se před nedávnem utkal v New York City s americkým soupeřem Dannym Garciou, kterému se v boji dařilo dominovat a po 12 kolech zvítězil jednohlasně na body. Diváci se však během boje stali svědky i jednoho kontroverzního momentu.

V 8. kole se Redkach totiž dostal ke svému soupeři a z nepochopitelného důvodu se mu zakousl do oblasti ramene. „Nejdřív jsem si myslel, že to je komár, když jsem se ale podíval, uviděl jsem, že mě kouše,“ okomentoval Garcia incident v pozápasové tiskové konferenci. Poté, co se do něj Redkach zakousl, prý navíc řekl nahlas jméno legendárního Mikea Tysona.

Video zachycující kontroverzní moment

Právě Mike Tyson se ve své kariéře dopustil něčeho podobného. V odvetném zápase s Evanderem Holyfieldem totiž „Iron Mike“ svému soupeři ukousl kus ucha, za což byl následně diskvalifikován. Kromě toho přišel o několik milionů ze své výplaty a dostal na určitou dobu zákaz bojovat.

A trestu pochopitelně neunikl ani 33letý Ukrajinec. Ten po rozhodnutí sportovní komise přišel o celou výplatu ve výši 300 tisíc dolarů, dalších 10 tisíc dolarů musí zaplatit jako pokutu a na minimálně jeden rok mu byla pozastavena boxerská licence. Redkach se proti tomuto rozhodnutí může odvolat. 

Doporučeno
Boxer dostal tvrdé KO a po několika dnech v kómatu zemřel, bylo mu 27 let Boxer dostal tvrdé KO a po několika dnech v kómatu zemřel, bylo mu 27 let 17. října 2019 10:33

Pokousaný Garcia však podle server World Boxing News celou situaci bere s nadhledem„Jsem pravděpodobně teprve druhým boxerem, kterého soupeř pokousal, že? Evander Holyfield a Danny Garica, zapsal jsem se do historie,“ vtipkoval na tiskové konferenci. 

Domů
Sdílet
Diskuse