Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. února 2020 12:21
Čas čtení 0:39
Daniel Mikolášik

Astronautka, která strávila ve vesmíru téměř rok, zveřejnila dojemné video, jak ji po návratu přivítal její pes

ZAJÍMAVOSTI NASA
Uložit Uložené

Poté, co byla 328 dní ve vesmíru, ji už netrpělivě čekal její domácí mazlíček.

Americká astronautka Christina Koch se stala rekordmankou jako první žena, která strávila nejdelší dobu ve vesmíru. Původně měla jet na vesmírnou stanici ISS „jen“ na půl roku, v dubnu minulého roku ale NASA oznámila, že zůstane celých 328 dní. Po návratu domů ji čekalo nádherné překvapení.

Po tom, co ruská loď Sojuz s tříčlennou mezinárodní posádkou přistála podle stránky NASA uprostřed kazašské stepi, se Koch vrátila domů, kde ji už netrpělivě očekával její domácí mazlíček.

Doporučeno
Žena, která strávila nejvíce času ve vesmíru, se vrátila na Zem Žena, která strávila nejvíce času ve vesmíru, se vrátila na Zem 7. února 2020 10:51

Pejsek, kterého pojmenovala LBD (little brown dog – malý hnědý pes), hned po tom, jak vycítil, že jeho panička je už nablízku, začal vrtět ocasem a škrábat do dveří. Když se otevřely, začal po Koch samou radostí skákat, olizovat ji a štěkat.

Dojemné video zveřejnila astronautka na svém oficiálním twitterovém profilu. „Nejsem si jistá, kdo z nás byl více nadšený. Jsem ráda, že si mě po roce ještě pamatuje,“ popsala emotivní příspěvek.

Domů
Sdílet
Diskuse