Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. března 2020 20:31
Čas čtení 1:39
Ondřej Jarůšek

Oficiálně: Český MMA šampion bude v USA bojovat o 22 milionů korun. Podepsal smlouvu s prestižní organizací

SPORT OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Šampion organizace Oktagon MMA podepsal smlouvu s PFL.

To, o čem se v posledních dnech a týdnech spekulovalo, je konečně oficiálně potvrzeno. Známý MMA bojovník Michal „Blackbeard“ Martínek (8-1) jakožto historicky první český bojovník podepsal smlouvu s americkou organizací PFL. Držitel opasku pro šampiona těžké váhy domácí organizace Oktagon MMA informaci dnes potvrdil na svém instagramovém profilu.

Boj o milion dolarů

PFL (Professional Fighters League) možná není pro některé tuzemské fanoušky tolik známou ligou, jedná se však o prestižní organizaci, ve které má Martínek šanci dosáhnout velkých úspěchů.

Doporučeno
Všechny nás to odj**alo: MMA bojovníci reagují na přesunutý turnaj Oktagon 16, obětovali hodně peněz i sil Všechny nás to odj**alo: MMA bojovníci reagují na přesunutý turnaj Oktagon 16, obětovali hodně peněz i sil 10. března 2020 16:19

Způsob, jakým PFL funguje, je poměrně netradiční. Jedná se totiž o princip ligy, kde jsou zápasníci za výkony ohodnocováni bodovým systémem – například za výhru dostanou 3 body, za prohru 0 bodů a za remízu 1 bod. Další body obdrží i podle toho, ve kterém kole svého soupeře ukončí.

V rámci vyřazovacích soubojů pak ti vítězové postupují do dalších kol a na konci sezóny získá ten nejlepší bojovník kromě pásu šampiona také 1 milion dolarů, v přepočtu přibližně 22 milionů korun.

My jsme Michala v souvislosti s podpisem smlouvy oslovili a požádali jej o krátké vyjádření, proč se rozhodl přestoupit právě do PFL a co jej na této organizaci láká nejvíce. „To, že budu první zápasník českého MMA v prestižní světové asociaci jako je PFL. Byl jsem první v Contenderu (show Dana White's Contender Series, pozn. red.) a teď budu první v PFL. Chci být tam, kam se moc lidí nedostane a tam se chci pokusit uspět. A samozřejmě mě láká milion dolarů,“ řekl pro REFRESHER Martínek.

Obhájí titul v Oktagonu?

Aktuálně je však Michal zároveň držitelem pásu organizace Oktagon MMA, a tak jsme se jej zeptali, zda jej titul ještě uvidíme obhajovat. „Nevím, co bude s Oktagonem. Pro tento rok jsem zápasník PFL. Ale pakliže se vrátím do Evropy, nabízí se to,“ řekl Martínek.

Samotná organizace Oktagon MMA se vyjádřila, že Michal bude mít možnost pás obhajovat do 12 měsíců od posledního zápasu. Do toho Martínek nastoupil loni 9. listopadu proti Viktoru Peštovi, uvidíme tedy, jak letos situace kolem šampionského titulu v těžké váze dopadne.

A kdy Michala uvidíme v americké PFL bojovat? „V létě, přesné datum se řeší,“ řekl nám. V organizaci PFL by měl mít několik zápasů jistých, potom bude záležet na tom, zda se mu podaří probojovat až do vyřazovacích kol, z nichž nakonec vyjde celkový vítěz. My samozřejmě Michalovi budeme držet pěsti a gratulujeme k podpisu smlouvy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Michal Blackbeard Martínek (@michal_blackbeard_martinek),

Domů
Sdílet
Diskuse