Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. března 2020 21:19
Čas čtení 3:14
Dominik Vetrák

Hollywood přijde kvůli koronaviru o 20 miliard dolarů. Tento týden bude z hlediska tržeb nejslabší za celé 21. století

FILMY A SERIÁLY KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Hollywood čeká nejnáročnější období ve 21. století.

Za lístky do kin po celém světě loni zaplatili diváci rekordních 42,5 miliardy dolarů. Domestic Box Office – tržby z USA a Kanady – zaznamenal druhý nejlepší rok. Kina tam v roce 2019 utržila 11,4 miliardy dolarů. Očekávalo se, že Čína v roce 2020 v tržbách porazí USA a stane se nejsilnějším filmovým trhem na celém světě. Před 10 lety tuto možnost nikdo nepovažoval za reálnou.

Nic z toho se ale nestane a oproti minulému roku klesnou tržby o několik desítek procent. Kvůli koronaviru zavírají kina (včera zavřela všechna i Francie), ruší se premiéry a stopku dostávají natáčení nových seriálů a filmů.

Doporučeno
Stranger Things kvůli koronaviru ruší natáčení. S produkcí nových filmů a seriálů skončily i Disney a Netflix Stranger Things kvůli koronaviru ruší natáčení. S produkcí nových filmů a seriálů skončily i Disney a Netflix 15. března 2020 9:43

The Hollywood Reporter (dále jen THR) informuje, že Hollywood a celosvětový kinematografický průmysl by za rok 2020 mohli kvůli koronaviru přijít o 20 miliard dolarů. Studia vyjde draho už jen samotné odkládání premiér. Odhaduje se, že studio MGM bude odsunutí premiéry Jamese Bonda z dubna na listopad stát mezi 30 až 50 miliony dolarů.

Domů
Sdílet
Diskuse