Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. června 2020 19:11
Čas čtení 0:55
Ondřej Jarůšek

Po celém Česku probíhají protesty proti vládě a Babišovi. Pořádá je Milion chvilek pro demokracii

NEWS
Uložit Uložené

V Praze, Ostravě, Berouně a řadě dalších měst po republice aktuálně probíhají protesty.

Po celém Česku v těchto chvílích probíhají protesty pořádané spolkem Milion chvilek pro demokracii. Demonstranti kritizují vládu v čele s premiérem Andrejem Babišem mimo jiné za postup během pandemie nového typu koronaviru SARS-CoV-2.

Staroměstské náměstí v Praze organizátoři pokreslili křížky, na kterých mají demonstranti stát, aby dodržovali bezpečný rozestup. Akce dle organizátorů probíhají celkem na 167 místech po republice, záběry z jednotlivých měst sdílí Milion chvilek na svém Facebooku.

Doporučeno
Andrej Babiš nemá svědomí, v jeho rukou je příliš mnoho moci, říká místopředseda Milionu chvilek pro demokracii Andrej Babiš nemá svědomí, v jeho rukou je příliš mnoho moci, říká místopředseda Milionu chvilek pro demokracii 10. listopadu 2019 18:33

„Vláda nás slyšet nechce, premiér s námi mluvit odmítá. Po celé republice je ale řada lokálních představitelů hnutí ANO – pojďte se i jich ptát, zda jim nevadí, co všechno se i jejich jménem děje,“ uvedl místopředseda spolku Benjamin Roll.

Kromě střetu zájmů Andreje Babiše, na který spolek Milion chvilek pro demokracii pravidelně upozorňuje, se smyslem akcí také vyjádřit nesouhlas například s neadekvátní  finanční pomocí pro podnikatele, které zasáhla koronavirová krize. Tématem jsou také netransparentní nákupy zdravotnického materiálu.

Na demonstrace si lidé přinesli transparenty a cedule s nápisy jako „nejsem z holdingu“, „rouška není náhubek“ a další. Jeden účastník v přestrojení za dinosaura držel nápis „meteorit na tebe, dinobureši“.

Domů
Sdílet
Diskuse