Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. srpna 2020 10:44
Čas čtení 0:29
Viktor Kniš

Polsko hlásí nejvyšší přírůstek počtu nakažených koronavirem od začátku pandemie, stoupají oběti i hospitalizovaní

NEWS KORONAVIRUS POLSKO
Uložit Uložené

V Polsku zaznamenali za uplynulých 24 hodin 658 případů nákazy koronavirem, což je nejvíce od vypuknutí pandemie.

Za sobotu se v Polsku nakazilo onemocněním covid-19 dalších 658 lidí, přičemž jde o rekordní nárůst od začátku pandemie v březnu. Informovala o tom tisková agentura PAP s odvoláním na ministerstvo vnitra. Tamní média hlásí rekordní nárůst počtu nových případů nákazy již třetí den po sobě. V pátek zdravotnické úřady evidovaly 657 a ve čtvrtek 615 nových pacientů.

V Polsku stoupá i počet obětí, podle oficiálních informací respiračnímu onemocnění covid-19 podlehlo dalších 5 lidí a celkový počet se tak zvýšil na 1 721.

Polské ministerstvo zdravotnictví upozornilo i na výrazně stoupající počet hospitalizovaných, za posledních 24 hodin do nemocnic přijali skoro 2 tisíce lidí s příznaky na koronaviru.

Polsko zmírňovalo opatření od konce dubna, zatím však nedochází k jejich obnovení a není zřejmé, jak bude vláda postupovat s cílem oddálit druhou vlnu.

Susedný štát Slovenska hlási najväčší počet nakazených koronavírusom od začiatku pandémie, stúpajú obete aj hospitalizovaní
Zdroj: visalist.io/
Domů
Sdílet
Diskuse