Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. srpna 2020 16:10
Čas čtení 1:36
Vojtěch Vanda

Na Instagramu Britské královské rodiny vystupuje Češka. Pomáhala během karantény

OSOBNOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Opavská studentka psychologie Tereza Stiborská zaujala svou aktivitou během karantény nejen své sousedy, ale i královskou rodinu Velké Británie, která jí nyní umožnila se na Instagramu @theroyalfamily představit.

Poprvé někdo zvenčí převzal Instagram Britské královské rodiny, a hned u toho byla mladá Češka. Tereza Stiborská z Opavy měla tu čest se objevit v několika Instagram Stories královské rodiny Velké Británie jako jedna z pěti účastníků programu DofE, Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu, z celého světa. Převzetí bylo provedeno symbolicky, 12. srpna, kdy se celosvětově slaví Mezinárodní den mládeže.

Doporučeno
Jak žije finalista SuperStar pět let po soutěži? Štěpán Urban otevřeně o protloukání se životem, hudbě a fakáčství (Rozhovor) Jak žije finalista SuperStar pět let po soutěži? Štěpán Urban otevřeně o protloukání se životem, hudbě a fakáčství (Rozhovor) 12. srpna 2020 10:22

Mladá studentka psychologie si své místo na slunci, na účtu @theroyalfamily s 8,2 miliony sledujících, vysloužila tím, jakým způsobem byla prospěšná pro svou komunitu na severovýchodě země během karantény v rámci koronavirové pandemie. Tereza se snažila pomoci staré paní na vozíčku, které dělala společnost. Dále během karantény komunikovala skrze sociální s těmi, kteří měli úzkosti nebo byli ve stresu.

Česká republika během pandemie také proslula produkcí hadrových ústenek, když jich byl nedostatek, čímž inspirovala zbytek světa. Jedněmi z lidí, kterým nedostatek roušek nebyl lhostejný, byli právě Tereza s její matkou. Dohromady se jim povedlo vyrobit tolik masek, aby jimi mohly zásobovat všechny starší lidi ze sousedství.  

Češka má vlastní stories na Instagramu Britské královské rodiny. Zasloužila si je pomocí během karantény
Zdroj: instagram.com/theroyalfamily

Společnost jí ve stories dělají ještě další čtyři lidé. Gregory z Keni učil své sousedy, jak pěstovat zeleninu během pandemie, Metta a Jordan z Indonésie, jejichž aktivita spočívala ve výrobě videí, které osvětlovaly nebezpečí nemoci Covid-19. Poslední osobou, jež dostala prostor, byla Rochelle z Kanady.

Cena pro všechny

Jak píše iROZHLAS.cz, Tereza se účastní Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu, což je globální program motivující mladé lidi k jejich seberozvoji. Přihlásit se do něj mohou všichni bez rozdílu rasy, sociálních podmínek nebo třeba fyzické kondice. S výstupy, s nimiž účastníkům pomáhají školy nebo jiné spolky, se poté prezentuje milion zapojených mladých lidí ve věku od 14 do 24 let.

Doporučeno
Nikdo mě nepřipravil na gumové projektily a na to, že začnou zabíjet lidi, popisuje situaci v Bělorusku Nataliya (Rozhovor) Nikdo mě nepřipravil na gumové projektily a na to, že začnou zabíjet lidi, popisuje situaci v Bělorusku Nataliya (Rozhovor) 11. srpna 2020 11:27

Cenu nyní zaštiťuje syn jejího zakladatele, manžela britské královny Alžběty II. prince Phillipa, princ Edward, hrabě z Wessexu. Letos bylo hlavní téma dobrovolničení jasné.

 „Všem mladým lidem, kteří čelili výzvám covidu-19 prostřednictvím dobrovolnických aktivit nebo péčí o druhé chci moc poděkovat. Jako poděkování propůjčíme na Mezinárodní den mládeže náš instagramový účet některým z těchto inspirativních lidí z celého světa, aby tak mohli sdílet videa a ukázat, jakým způsobem pomáhali lidem kolem sebe,“ slíbil ve videu k oslavě mezinárodního dne hrabě.

My tedy Tereze k úspěchu gratulujeme a doufáme, že takových zajímavých výstupů na Instagramu bude mít mnohem víc.

Domů
Sdílet
Diskuse