Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. srpna 2020 12:10
Čas čtení 0:37
Adam Smeták

Od 1. září kvůli koronaviru neotevře do 10 škol. Podle ministra školství se nákaze ve školách nevyhneme

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministr školství a tělovýchovy Robert Plaga vystoupil v pořadu na CNN Prima News.

Od 1. září neotevře 10 českých škol. A to z důvodu karantény uvalené na jejich učitele. V nedělní Partii Terezie Tománkové na CNN Prima News to uvedl ministr školství Robert Plaga. Od úterka začne nový školní rok, který bude doprovázet řada hygienických opatření. A ministerstvo dopředu avizuje, že je třeba počítat s tím, že se nákaza koronavirem těmto zařízením nevyhne.

Momentálně je platné nařízení, podle nějž roušky ve školách povinné nejsou. Děti si je budou muset nasazovat podle vývoje situace v těch kterých regionech. Tomuto rozhodnutí ze strany vlády předcházely zmatky, kdy nejprve byla oznámena povinnost od nového školního roku nosit roušky pouze ve vnitřních prostorách škol mimo třídy. Po kritice ze strany veřejnosti se ale ze dne na den ministerstvo rozhodlo pro aktuální formu.

Doporučeno
Důchodci dostanou mimořádný příspěvěk 5000 korun, uvedl Hamáček Důchodci dostanou mimořádný příspěvěk 5000 korun, uvedl Hamáček 28. srpna 2020 17:35

A není vyloučeno, že mezi prvními školáky, kteří budou muset mít zakrytá ústa a nos budou ti v Praze. Tamní epidemiologická situace se totiž zhoršuje a hlavní město má momentálně na semaforu oranžovou barvu

Domů
Sdílet
Diskuse