Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. srpna 2020 17:35
Čas čtení 0:43
Vojtěch Vanda

Důchodci dostanou mimořádný příspěvěk 5000 korun, uvedl Hamáček

NEWS ČESKO JAN HAMÁČEK KORONAVIRUS
Uložit Uložené

„V této době je pomoc mimořádně opodstatněná,“ nechal se slyšet ministr vnitra.

Všichni důchodci dostanou kvůli koronavirové pandemii mimořádný finanční příspěvek ve výši 5000 korun. Uvedl to po jednání kabinetu ministr vnitra Jan Hamáček. Podle něj je příspěvek nutný, protože se vláda snažila finančně pomáhat všem, až na důchodce. Informuje Deník N.

Doporučeno
Praha je oranžová. Nákaza koronavirem se více šíří, získala vyšší stupeň pohotovosti Praha je oranžová. Nákaza koronavirem se více šíří, získala vyšší stupeň pohotovosti 28. srpna 2020 14:08

„Mrzí mě, jaká politická bouře se tady strhla. V této době je pomoc mimořádně opodstatněná. Nechci stavět skupinu obyvatel proti jiné skupině obyvatel, ale vláda v reakci na krizi pomáhala všem, zaměstnancům, firmám, podnikatelům a nastal čas také pomoci seniorům,“ prohlásil jak zmiňuje Deník N, Hamáček.

Premiér Andrej Babiš se vzápětí ohradil proti argumentům opozice, že se jedná pouze o předvolební úplatek„Chci zdůraznit, že skutečně to, co navrhujeme, není žádná korupce, žádný úplatek. Naši senioři si tento příspěvek zaslouží na lepší život. Jedná se o tři miliony důchodců, kteří mají starobní, invalidní a vdovský důchod,“ řekl na tiskové konferenci Babiš s tím, že hlavně ODS a TOP 09 tímto nedůstojně a místy až nechutně útočí na seniory.

Doporučeno
Muži, který schvaloval smrt českých vojáků, hrozí 15 let za mřížemi Muži, který schvaloval smrt českých vojáků, hrozí 15 let za mřížemi 28. srpna 2020 11:39

Důchody se budou v příštím roce zvyšovat. Senioři dostanou měsíčně o 848 korun více, což bude rozpočet stát 32,5 miliardy. Babiš nicméně oznámil, že se na to peníze najdou.

Domů
Sdílet
Diskuse