Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. srpna 2020 14:08
Čas čtení 0:54
Vojtěch Vanda

Praha je oranžová. Nákaza koronavirem se více šíří, získala vyšší stupeň pohotovosti

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Tento stupeň ji řadí do skupiny „počínajícího komunitního přenosu.“

Praha má vyšší riziko nákazy a přiblížila se k počínajícímu riziku komunitního přenosu nákazy Covid-19. Tuto zprávu ohlásila ČT24 na Twitteru. V rámci tzv. semaforu, který reflektuje riziko nákazy nejen v zahraničí, ale i v České republice, dostalo hlavní město kvůli druhému stupni pohotovosti oranžovou barvu.

Doporučeno
Muži, který schvaloval smrt českých vojáků, hrozí 15 let za mřížemi Muži, který schvaloval smrt českých vojáků, hrozí 15 let za mřížemi 28. srpna 2020 11:39

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch ohlásil, že Praha na epidemiologickém semaforu zoranžověla. „Není to otázka pocitů, ale jasných dat. Situace v Praze se zhoršuje,“ citoval iDNES.cz ministrovo vyjádření k situaci. Naopak v okresech Brno-město, Příbram, Kolín a Žďár nad Sázavou se barva změnila na zelenou, tedy nerizikové oblasti.

V návaznosti na změnu barvy v srdci Čech Vojtěch uvedl, že doporučuje navrátivším se školákům z prázdnin nošení roušek ve vzdělávacích zařízeních. Takovéto nařízení už bylo jednou vládou navrženo, nicméně vzápětí, po hlasité kritice, bylo smeteno ze stolu s tím, že se situace ve školách bude také řešit podle semaforu. Což znamená, že pokud se bude škola nacházet v potenciálně rizikovém okrese, bude se zde muset nosit ústenka.

Doporučeno
Kdo je Alexandr Lukašenko? Kdo je Alexandr Lukašenko? 27. srpna 2020 10:07

Počet nově nakažených pacientů koronavirem stále roste. Dnešní den byl třetí za sebou, ve kterém nové případy přesáhly počtu 350 lidí. Situaci by mělo podle vlády zklidnit právě nařízení nošení roušek ve veřejných uzavřených prostorech, které vstoupí v platnost od 1. září.

Domů
Sdílet
Diskuse