Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. září 2020 10:53
Čas čtení 1:35
Daniel Kopejska

PŘEHLED: Kde všude je třeba mít roušku a kde zatím ne?

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Opět přišlo datum dalších změn v pravidlech zakrývání nosu a úst. Jak to tedy momentálně je? Kde se musí nosit rouška?

Úderem dnešního dne platí v Česku nová pravidla a omezení ohledně roušek. Tyto restrikce mají za úkol zpomalit šíření koronaviru v rámci českého obyvatelstva. Mimo hlavní změny pro zakrývání úst a nosu se také zkrátila doba izolace. Ta se snížila ze čtrnácti dní na deset.

Nejvíce znatelný bude návrat roušek do hromadné dopravy. V metru se roušky musí nosit nejen ve vozech, ale i ve stanicích a vestibulech. Na seznam přibyly tramvaje, autobusy, vlaky a taxíky. Povinnost mít zakrytá ústa a nos bude nově i v budově letiště Václava Havla.

Přepravci se nebojí, že by znovuobnovená pravidla komplikovala dopravu, naráží tak na situaci z jara. Lidé budou prý zodpovědní. V případě nedodržení povinnosti nemůže řidič ani palubní personál udělit pokutu, to má v pravomoci pouze strážník. Povinnost se nevztahuje na děti do dvou let, osoby s poruchou intelektu nebo závažnou alternací duševního stavu, na cestující při konzumaci potravin a pokrmů včetně nápojů během jízdy vlaku.

Domů
Sdílet
Diskuse